REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

O pacientă de la Infecţioase reclamă că a găsit un vierme în mâncare, firma de catering dă vina pe bucătarul concediat

O pacientă de la Infecţioase reclamă că a găsit un vierme în mâncare, firma de catering dă vina pe bucătarul concediat

Replica API 20 august 2013 | 00:00 81

Anchetă la spital:

Anchetă la spital:

Mâncare de păstăi cu... surprize. O pacientă susţine că a găsit, în mâncarea primită la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, un vierme. "Viermele este de sorginte vegetală. Fie este o eroare de manipulare, fie cineva a făcut o glumă proastă, pentru că acesta a fost găsit în mâncare intact. La fierbere nu avea cum să rămână întreg", spun reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară din Constanţa. Managerul unităţii sanitare, dr. Stela Halichidis, susţine că ar fi vorba de o răzbunare din partea unui bucătar dat afară zilele trecute de la locul de muncă pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Precizăm faptul că hrana pacienţilor internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase este asigurată de către o societate de catering.

Bucătarul concediat ar fi reuşit să se răzbune pe patronul societăţii de catering Arimex Comexim 2000 cu ajutorul unei oficiante din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase. "A fost o manevră rău intenţionată. A venit cineva în spital şi a pus un vierme în mâncare. Conform rezultatelor de la DSV viermele este de origine vegetală, cel mai probabil provenea din fructe. Însă, fructe nu au fost servite pacienţilor, ci doar mâncare de păstăi. Prin fierbere s-ar fi distrus, dar viermele a fost găsit intact. Serviciul de bucătărie al Spitalului de Boli Infecţioase a fost externalizat. Firma de catering este serioasă, îşi face datoria de ani de zile. Nu au existat probleme de acest gen până acum. Am înţeles că un bucătar a fost dat afară şi ar fi vrut să se răzbune. A fost declanşată o anchetă", a declarat, pentru "Replica", dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Conducerea unităţii sanitare a declanşat o anchetă internă, iar dacă se constată că vreun angajat al spitalului l-ar fi ajutat pe bucătarul concediat să-şi după planul la bun sfârşit riscă să fie sancţionat. "Se pare că oficiantele noastre ar fi fost mână în mână cu bucătarul firmei de catering, se cunoşteau demult. Când au făcut aşa ceva nu s-au gândit că fac rău spitalului, ci firmei de catering", a spus dr. Halichidis. De asemenea, Direcţia de Control în Sănătate va declanşa o anchetă atât la Spitalul de Boli Infecţioase, cât şi la firma care livrează hrana pacienţilor. Deţinătorul societăţii Arimex Comexim 2000, Petre Preda, susţine că a preparat pacienţilor 150 de porţii de mâncare de păstăi şi doar o singură pacientă a făcut reclamaţii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920