REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O profesoară de la Școala „Gheorghe Țițeica“, acuzată că întârzie la ore

O profesoară de la Școala „Gheorghe Țițeica“, acuzată că întârzie la ore

Virgil STOIAN 25 octombrie 2022 | 00:00 28121

La Școala Gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica”  pare să mocnească un nou scandal. Dacă până acum sursa neînțelegerilor era Dorin Cernăianu, fostul director, de data aceasta este vorba despre nemulțumirile părinților. Mai mulți părinți reclamă faptul că o profesoară, fiind vorba despre Cristina Lomnoșanu, întârzie permanent la oră, câte 10-15 minute, mâncând astfel din ora elevilor. Reporterii Replica de Constanța au vorbit cu directorul școlii, Florentina Țigmeanu, pentru a afla cât de adevărate sunt reclamațiile părinților.


De-a lungul timpului, Școala 30 ”Gheorghe Țițeica„ a trecut prin mai multe scandaluri, cele mai multe fiind provocate de către fostul director Dorin Cernăianu. Dacă la nivel de conducere se pare că nu mai sunt probleme, se pare că incriminați de această dată sunt unii profesori. Mai precis, profesoara de engleză, Cristina Lomnoșanu, este acuzată că întârzie des la ore, câte 10-15 minute, privându-i astfel  pe elevi de învățătură.

Cristina Lomnoșanu

Una dintre mamele deranjate de atitudinea profesoarei a declarat: „Aș vrea să vă aduc în atenție niște probleme pe care le avem de ceva vreme, de câțiva ani în această școală și care se accentuează de la un an la altul. Este vorba despre doamna profesoara Lomnoșanu care are obiceiul să întârzie permanent câte 10 -15 minute la oră și mănâncă în felul ăsta din ora copiilor. Noi, părinții am înțeles că se iau mai în glumă orele de sport cu domnul Cernăianu care face orele cu copiii de dincolo de gard și copiii noștri sunt nesupravegheați, dar aici vorbim despre o limbă străină, o materie importantă, pe  care copiii noștri trebuie să o știe când ajung la liceu. Situația s-ar putea rezolva  printr-o  anchetă discretă, analizând camerele de luat vederi de la clase și astfel se va afla adevărul.

Vom verifica toate camerele

Am primit o înștiințare referitor la doamna Lomnoșanu, în cursul zilei de vineri, dar nu am avut timp, fiind încheiere de modul, să cercetez acest aspect. E prima oară când avem sesizări în legătură cu așa ceva și o să verificăm sistemul de supraveghere la reluarea cursurilor, pentru a vedea care este adevărul”, a declarat directorul școlii, Florentina Țigmeanu, pentru Replica de Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu pot sa cred ca citesc o astfel de stire. Domnule jurnalist, sa va fie rusine! Chiar ati ramas in pana de stiri si ati ajuns sa scrieti orice despre oricine, doar sa iasa numarul de cuvinte sa va puteti primi salariul? Daca v-ati fi documentat inainte de a publica acest articol, asa cum ar fi fost normal, ati fi aflat ca dna profesor este un profesor de exceptie, care se dedica elivilor sai, lucru care, din pacate, in zilele noastre este din ce in ce mai rar. Trebuia sa va fi informat, sa vedeti cati dintre elevii domniei sale s-au calificat la Olimpiada de lb. engleza si rezultatele obtinute de acestia. Sau cel putin sa vorbiti cu elevii, fosti si actuali, care au trecut prin "mana" domniei sale si sa vedeti ce spun acestia. Nu sa discutati doar cu "Una dintre mamele deranjate de atitudinea profesoarei". Concluzia este ca doamna profesor Lomnosanu va ramane in continuare un profesor de exceptie, rezultatele domniei sale spun totul. Sper doar ca si copii dumneavoastra sa aiba privilegiul si norocul de a avea un astfel de dascal.
7
0
Din comentariile de mai jos, care cu siguranta apartin si unor persoane din Scoala 30, se poate trage concluzia ca dna prof. Cristina Lomnosanu a avut o problema cu Nicoleta Bercaru, personaj extrem de intrigant, mincinos si de mahala, al carei loc nu este nici in educatie, nici in cultura, nici in vreo conducere a unei institutii, ci pe varianta, unde e mizeria mai mare. Cine nu arata respect institutiei din care face parte si oamenilor cu care lucreaza, nu va respecta niciodata nimic. Afara cu c...vele care ies in evidenta numai printr-un comportament dezgustator, urlete si nemernicie. Cautati in Replica despre Nicoleta Bercaru si veti afla cu lux de detalii cine este specimenul autointitulat ”de limba romana”, o rusine a invatamantului constantean.
5
0
Mi se pare p*****l faptul că vă duceți copiii la scoli pentru a le asigura un viitor dar stricați viitorul altor oameni. Doamna aceasta este o persoana minunata, care a ajutat la construirea viitorului multor elevi! Numai cine nu o cunoaște poate să o vorbească de rău! Problema este că părinții, am observat ,că sunt niște ființe atotștiutoare. Mai presus de dascăli chiar și medici! De la asta până să ajungeți la niste acuzații așa de grave. Nu cred o iota din tot ce spuneți! Nu va gândiți că faceți rău? Sper sa nu vă aflați vreodată în situatia doamnei. Deși ceea ce oferi, asta primești! Sunteți plini de venin! Nu va mai faceți bine...
7
0
Aceasta doamna își umple buzunarele de bani.Stie cineva cât costa un examen? Câți colegi muncesc în realitate pentru bunul mers? Doar ca profesorii din școală primesc 70 lei pentru o zi de examen, pe când duduia ,fără număr. Ma întreb dacă școala câștigă ceva. Poate doar întârziere la ore.Intarzieri care intr un
0
10
Eu as vreau sa stiu care din cele 2 explicatii este adevarata sau daca exista si altele. Varianta 1 - este un articol denigrator platit de cineva sau varianta 2 - este un articol click bait menit a inflama spiritele. Pentru ca imi este imposibil sa cred ca un jurnalist obiectiv, care a facut o cercetare chiar si sumară despre dna prof. Lomnosanu, ar fi putut scrie acest articol cu constiinta curata si fara motive ulterioare.
14
0
In calitate de “jurnalist de duzina” ati facut verificari inainte de a scrie acest articol, v ati documentat sau sunteti unul dintre parintii frustrati ca, copilul nu face fata scolii?! O cunosc personal si pot spune ca aceste informatii sunt complet eronate, nu este demna de aceasta umilinta si nu merita sa fie acuzata pe nedrept. Toate persoanele care o cunosc pot afirma ca este unul dintre singurele cadre didactice care se implica mai mult decat profesional in meseria pe care o practica, pune mult prea mult suflet in tot ceea ce face, chiar si pentru elevii care nu merita. Cristina, nu baga in seamna rautatile frustatilor, fa ce ti place, asa ca pana acum!
20
1
Cristina Lomnosanu un renumit profesor de limba enegleza, coordonatoarea echipei de profesori din scoala “Gheorghe Titeica”, a fost premiata de doua ori de catre ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti cu distinctia de “Platinum Member”, stiati??? Este o profesoara model, este un cadru didactic cum nu prea mai intalnesti in scolile din ziua de azi! De ce trebuie sa treaca prin aceste momente??? De ce trebuie sa dea explicatii unor persoane frustrate??? Va simtiti pusi in pericol de profesionalismul si corectitudinea de care a dat dovada pe parcursul anilor???? Consider ca este un fake news prin care unii parinti mai frustrati de felul lor, vocifereaza la coltul scolii ,exact ca babele la coltul strazii…. Hai sa comentam de toate cadrele didactice care intarzie la ore, chiar nu avem limita??!!
25
0
Părinți exagerați!
4
0
Buna ziua!Se vede pe zi ce trece că profesorii sunt cârpele de șters pe jos a părinților.Profesorii sunt întotdeauna cei mai răi și din această cauză elevii numai învață.Dar eu mă întreb căți din părinți își cunosc cu adevărat copii.Profesorii dacă întârzie nu o fac că vor ei,din luna septembrie au fost puși să verifice dosarele pentru bursă și părinții care primesc toate informațiile despre dosare nu le aduc la timp,sau nu sunt complete acele dosare.Părinții vin și le aduc în timpul programului,tu ca profesor trebuie să stai sa verifici foarte bine aceste dosare pentru a avea tot ce trebuie,să calculeze corect sumele pentru a se încadra la una sau mai multe burse.Apoi să te ocupi de abonamentele elevilor navetiști.Părinții nu vin la ședințele lunare,dar vin la școală în timpul programului.Un elev dacă dorește să învețe învață oricum și oricât.Părinții ar trebuie să-și vadă lungul nasului,să aibă mai multă grijă de copii lor,să le acorde timp din timpul lor,pentru că se pare că ei se pricep la tot ce înseamnă iînvățământ mai puțin la ași educa copii.Sunt sigură că cei care ai vorbit ceea ce nu trebuie la adresa doamnei profesor sunt niște frustrați care la rândul lor la școală au trecut ca Voda prin lobodă.Toți profesorii sunt oameni jos pălăria care pe lângă meseria de dascăl trebuie să o facă si pe cea de psiholog,terapeut si parinte la clasa.
27
0
Mediocritatea celui ce a scris acest articol și celui care a aprobat aceste aberații, rușine tuturor! Este foarte ușor să denigrezi un om, dar mai întâi de toate interesați-vă despre cât de iubită și respectată este dna profesor! Cu siguranță sunt și mulți frustrați, asemenea celor care au defăimat un nume sonor al cadrelor didactice din Constanța. Cu siguranță, din păcate sunt și alte interese la mijloc!
16
2
Dacă tot se pun la treaba sa pândeasca profesorii pe camerele de luat vederi ,ar fi corect ca părintii sa isi vadă copiii cât de atenți sunt la orele de curs(si cu profa care întârzie,dar și cu profii care vin la timp la orele de curs ).Sa se noteze și care elevi stau atenți la telefonul mobil de pe genunchi în timp ce proful se străduiește la tabla sa le predea și sa fixeze impreuna cu elevii noile cunoștințe. Si sa se ia masuri,ca de exemplu scăderea notei la purtare. Se presupune ca părintii își trimit copiii la scoala sa invete ,iar dacă aceștia nu sunt conștienți de acest scop,profesorul nu poate face politie cu ei,nici măcar nu are voie sa le ia telefoanele din mâini.
28
4
Dacă ați dat numele doamnei profesor, trebuia sa dați și numele reclamantului/reclamantei. Asa, cu referințe unilaterale, domnule jurnalist sunteți doar un continuator al "ziariștilor" din epoca trecută.
41
2
De necrezut!!! Fiica mea a avut-o profesor diriginte!!! Doamna este un pedagog minunat!!! Am fost si colege de cancelarie, pot spune ca era printre primele care mergea spre clasa!!! Este o mizerie grosolana!!! Pacat ca s-a ajuns aici cu un OM avand o conduita morala de exceptie!!! Sper din suflet ca adevarul sa aiba prioritate!!!
32
1
Doamna Lomnosanu este un cadru didactic de nota 10 cu FELICITARI! A adus scoala 30 la un nivel superior celorlalte scoli din Constanta! De ce trebuie sa denigrati imaginea unui “ SUPER PROFESOR”??? Ori e mana doamnei director?????
32
1
Buna ziua. Nu mi vine sa cred ce citesc. Fetita mea a avut o diriginta timp de 4 ani. Este o profesoara cum rar mai intalnesti in sistemul de invatamant. A fost exemplara si ca profesoara si ca diriginta(ca o mama).Nu este drept sa faceti asemenea afirmatii!!! Copii vostri nu o merita! Unde i respectul fata de profesor....?!?!?!
37
5
Doamne!Nu pot sa cred!Credeti c-ar fi o problema ca un profesor întârzie la o ora de curs?Serios?Dar de câte ori n-am intarzit noi la un loc de munca?Conteza lucrul asta atât de mult?Nu este mai important ce învață copilul de la profesor?Credeti-ma,pierde copilul intr-o ora de curs mai mult de 10 -15 min.cu “privitul pe ferească” indiferent cât dornic este de invatatura,si asta nu înseamnă ca profesorul nu preda in acest timp. In acest articol vad ca e pusă la zid o profesoara de excepție,iubita de copii si un mare OM.Mai lăsați prostiile si concentrati-va pe propriile voastre”greșeli”!
35
6
Profesorul pe care l-am iubit si respectat cel mai tare in liceu intarzia mereu 15-20 minute, si aveam la un moment dat o ora la 2 saptamani. Nu imi amintesc sa ne fi suparat , nicidecum sa il pârâm, doar ne-am fi dorit sa petrecem mai mult timp impreuna, pentru ca era un Om extraordinar de amuzant, inteligent si deschis la minte, si invatam in acea jumăt**e de ora mai mult decat in orice ora completa de chimie, de exemplu- un exemplu absolut aleatoriu ales, ahem. Cristina e nu numai un profesor exceptional, ci si un Om minunat, e calda si generoasa si nu merita sub nicio forma acest articol, sau acest denunt josnic. Nu acele 1o minute in minus ii impiedica pe copii sa isi insuseasca o materie, ci atentia din celelalte 40, si efortul pe care il depun acasa. Sunt profesori care intra la timp la ore si pierd vremea dictand sau vorbind despre lucruri fara relevanta, si sunt profesori care ajung mai tarziu dar fac ore minunate. Si sa stiti ca in acele 10 minute de intarziere nu se bea cafea neaparat,ci se mai si fotocopiaza materiale, se mai si discuta probleme legate de materie. Haideti sa nu aruncam cu noroi in putinii profesori minunati pe care ii mai avem.
58
4
Doamna Lomnosanu este un cadru didactic de exceptie. A ridicat scoala 30. Altii o tarasc in noroi. Rusine.
48
2
Se întârzie și nu se face treaba in multe școli.
6
20
Din comentariile de mai jos, care cu siguranta apartin si unor persoane din Scoala 30, se poate trage concluzia ca dna prof. Cristina Lomnosanu a avut o problema cu Nicoleta Bercaru, personaj extrem de intrigant, mincinos si de mahala, al carei loc nu este nici in educatie, nici in cultura, nici in vreo conducere a unei institutii, ci pe varianta, unde e mizeria mai mare. Cine nu arata respect institutiei din care face parte si oamenilor cu care lucreaza, nu va respecta niciodata nimic. Afara cu c...vele care ies in evidenta numai printr-un comportament dezgustator, urlete si nemernicie. Cautati in Replica despre Nicoleta Bercaru si veti afla cu lux de detalii cine este specimenul autointitulat ”de limba romana”, o rusine a invatamantului constantean.
24
4
Din comentariile de mai jos, care cu siguranta apartin si unor persoane din Scoala 30, se poate trage concluzia ca dna prof. Cristina Lomnosanu a avut o problema cu Nicoleta Bercaru, personaj extrem de intrigant, mincinos si de mahala, al carei loc nu este nici in educatie, nici in cultura, nici in vreo conducere a unei institutii, ci pe varianta, unde e mizeria mai mare. Cine nu arata respect institutiei din care face parte si oamenilor cu care lucreaza, nu va respecta niciodata nimic. Afara cu c...vele care ies in evidenta numai printr-un comportament dezgustator, urlete si nemernicie. Cautati in Replica despre Nicoleta Bercaru si veti afla cu lux de detalii cine este specimenul autointitulat ”de limba romana”, o rusine a invatamantului constantean.
11
0
Din comentariile de mai jos, care cu siguranta apartin si unor persoane din Scoala 30, se poate trage concluzia ca dna prof. Cristina Lomnosanu a avut o problema cu Nicoleta Bercaru, personaj extrem de intrigant, mincinos si de mahala, al carei loc nu este nici in educatie, nici in cultura, nici in vreo conducere a unei institutii, ci pe varianta, unde e mizeria mai mare. Cine nu arata respect institutiei din care face parte si oamenilor cu care lucreaza, nu va respecta niciodata nimic. Afara cu c...vele care ies in evidenta numai printr-un comportament dezgustator, urlete si nemernicie. Cautati in Replica despre Nicoleta Bercaru si veti afla cu lux de detalii cine este specimenul autointitulat ”de limba romana”, o rusine a invatamantului constantean.
10
2
Scoala trebuie desfintata ! Toata lumea la munca ! La camp !
3
13
Sapte copii la meditatie!!! WOW!! Facem bani nu gluma!!
5
12
Doamna ce este scos din context, care context si care e legatura cu consiliul la care va referiti? Parintii vor ca conita asra sa nu mai intarzie la ore, ea si voi ceilalti. Ce e scos din context si unde e obedienta ca nu intelegem.suntem mai p****i, asa. Ne explicati?
6
8
Doamna simplu om hagi, va intelegem nemultumirea dar nu vexem distrugerea omului cu pricina. Faptul ca intarzie la ore se pare ca e o realitate care deranjeaza. Daca lucrurile stau altfel se va dovedi si zana va fi repusa in tron. Pana atunci sa ca pastrati cuvintele frumoase si mestesugite pentru pentru orele de la meditatii, alea cu 7 copii odata.
6
15
Hahaha ia-o la tine. O sa se potriveasca bine in decor la Mircea la cat e de intriganta.
5
8
Șocată de acuzații, de otrava aruncată în eter, mă întreb cum mai putem continua ca oameni. Cei care au stabilit scenariul denigrării unui Om cum e Cristina Lomnoșanu au pierdut busola morală ori cântarul aroganței. Dacă pentru a ieși în frunte e nevoie de distrugerea unui om, atunci menirea noastră ca oameni a eșuat. Pun sub semnul întrebării intenția ziarului de a rula un e-mail fake, pun sub semnul întrebării intenția unor oameni de a înnoroi experiența unui om de valoare, pun la îndoială chiar intenția cu care a apărut acest articol. Da, Doamna Lomnoșanu a vorbit logic și răspicat pe subiecte pertinente, într-un consiliu al școlii. Cum au fost distorsionate în presă? Cum de Inspectoratul asistă calm la atacarea educației constănțene? Cum pot unii oameni să nu aibă frică de Dumnezeu fabricând minciuni? Nu știu! Și eu, că om naiv și dedicat, pot fi următorul. Cu vină de a spune ce gândesc, de a face tot ce pot pentru școală și copii. Am înțeles că mi se cere obediență, nu logică. Mi se cere partizanat artificial, nu moralitate. Altminteri, sunt târâtă în presă, cu scoateri din context și execuții publice. Cristina Lomnoșanu a făcut doar o greșeală: a gândit și a dat un răspuns rațional unui om. Răspuns argumentat, civilizat. Mi-e frică de o lume în care nu mai avem voie să ne exprimăm opinia. Și cei care promovează acest fapt, pot fi primii încătușați în viitor.
35
6
Ce va mirati, e o practica la multe scoli si de asemenea daca se va cerceta se va constata plecarea cadrelor didactice in strainatate in timpul anului scolar chiar la scolile de top
8
10
Noi asteptam ca doamna directoare sa verifice pe camere si se va vedea daca e asa. Copiilor le place sa nu se faca treaba, dar nu e ok. Asteptam raspuns la sezizare. t*******a asta nu ne intereseaza. Vrem sa se faca scoala. Dl Cernaianu ignora orice sesizare. Am 2copii in scoala, unul facae romana cu strajeru care ajunge la ore permanent la si 12 minute. Vi se pare corect? La matematica se intra tarziu , se sa lucrare si se tin copiii in pauza. Ce e asta?
4
14
astazi profesorii sunt asa cum ...sunt nu avem pretentii decat la elevi pe care i invata asa cum ii invata!
2
8
Ce dracu bateti campii atata cu Bercaru? Care e legatura ei cu lenea voastra? Cernaianule, ai invatat p***t cucoanele astea, bani, cadouri, ore facute in dorul lelii, afterschool, totul pe banutii nostri, ai parintilor. Ne-o fi ajuns si noua. Veni dracu la ore la timp si faceti treaba, iar tu intra si fa orele pe teren cu copiii stai cu ei cum face colegul matale ca nu te vrea nimeni nici profesor macar
7
15
Domnu DSorin, mai bine o scoala rurala decat o scoala spagara. Si cu scandalurile, parca am spune ca esti seful la scandaluri, mai pe tiganeste, ca asta faci, intetesti scandalurile in scoala, ca tiganul focul. Stirea e buna tare, ca prea v-ati invatat cu prostiile.
6
11
Halal stire. Acolo unde este Bercaru, hop si scandalul. Acum nu mai are loc de profesoara de engleza. Si directoarea p******a, prietena lui Bercaru a transformat scoala de fite in una rurala.
13
6
Intarziatul mihai sorin e la caldura si numara spagile de la cabrancea. ISJ constanta este rusinea romaniei. Deca, alo doamna DECA dormi sau ai parte la spagile din ISJ Constanta?
8
3
Intarziatul la ore se practica si in alte scoli, pe principiul,, doar o vorba sa-ti mai spun " in cancelarie sau pe hol ! Este si asta un alt mod de furt .
9
8
CernaiNu ce facusi bre? Au in eput sa iasa neregulile? De spagi ne spui si noua ceva?
6
4
Josnic și jalnic acest atac la adresa unui profesor de o calitate excepțională! Problema nu este la profesori... s-a mutat în altă parte!
21
7
Parasitul asta de la ISJ vrea sa politizeze sc 30. Profesoara de engleza este mult superioara persoanei depravate cu exprimari de video-chat ca a fost alungata din toate acolile prin care a trecut. Poate doar Marius Petre sa o mai salveze
17
5
Lomnosanu iti aduci singura ode? Sa verifice directoarea mai intai. Copiii sun altceva.
6
10
Bercaru limba de aur a distrus si sc 30. Mihai sorin cel mai corupt si poust inspector incasraza spagi pentru transferurile la Mircea. Ministra DECA complice la jaful din Constanta. DECA este responsabila pentru dezastru si complice DNA nu doarme!
8
6
Doamna Lomnoseanu ne-a fost generației noastre mai mult decât un profesor...este OM înainte de toate în 4 ani nu cred sa fi întârziat măcar un minut . Probabil cine a făcut plângerea este părintele unui plod care a fost crescut în "puf" și știe limba engleza în stil "rusesc" .... încercați sa nu mai aduceți acuze unor oameni care își iubesc profesia .
38
6
Amarata nu e chiar o amarata. E creierul si sufletul cancelariei, alaturi de amantul Cernaianu. Impreuna invart totul prin scoala asta de ani multi. Poate totusi se opresc lucrurile. Parintii s-au cam saturat sa tot cotizeze pentru leprele astea.
11
20

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218