REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O rampă din spatele fostului sediu al Oficiului de Cadastru Constanţa le dă bătăi de cap locatarilor unui bloc!

O rampă din spatele fostului sediu al Oficiului de Cadastru Constanţa le dă bătăi de cap locatarilor unui bloc!

Replica API 14 martie 2017 | 08:08 386

Nemulțumiri pe bandă rulantă în municipiul Constanța! Locatarii blocului aflat în spatele fostului sediu al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) sunt revoltați de faptul că o rampă ce aparține imobilului în cauză blochează accesul pe alee. Chiar dacă în clădire, momentan, nu mai funcționează nimic, această rampă încă există!

Fostul sediul al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța continuă să-i nemulțumească pe locuitorii blocului aflat în spatele clădirii. Mai exact, este vorba de o rampă care încurcă zona! “Pe lângă faptul că această clădire a fost construită foarte aproape de blocul în care locuim, motiv pentru care soarele/lumina nu mai poate pătrunde în nici unul din apartamente, este tot timpul întunecat, aceștia mai țin ocupată și o bună parte din aleea de acces care oricum este foarte îngustă cu o fosta rampă de aprovizioare. Această clădire nu mai funcționează momentan, iar această rampă care este lăsată pur și simplu de izbeliște, ne-ar faciliza mai mult accesul pe alee tuturor locatarilor”, a precizat Elena.

Amintim că noul sediu care ar fi trebuit să fie construit într-un an, a fost finalizat... după şase ani! Începând cu data de 21 ianuarie 2014, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa îşi desfăşoară activitatea într-un sediu situat pe Bulevardul Mamaia Nr. 231. Schimbarea s-a produs ca urmare a problemelor cu care s-a confruntat conducerea, dar şi angajaţii, în vechiul sediu de pe bulevardul Ferdinand, ani la rând aceştia fiind expuşi mai multor pericole, după ce proprietarii clădirii au refuzat să reabiliteze imobilul. În acest timp, proiectul privind construcţia sediului propriu era blocat.

Lucrările începute în 2009 la imobilul situat pe strada Mihai Viteazu ar fi trebuit să încheie într-un an de zile. Acest lucru nu s-a întâmplat din lipsă de fonduri. În 2012, instituţia a primit ultimii bani pentru continuarea lucrărilor, în jur de 8 milioane de lei, şi, de atunci... nimic. Ani la rândul, clădirea s-a aflat în conservare. În decembrie 2015, proiectul a fost deblocat şi, într-un final, lucrările au ajuns la final. Aşa se face că, de la jumătatea lunii martie a anului trecut, cei 60 de angajaţi ai instituţiei activează în propria casă, nemaifiind nevoie ca instituția să plătească lunar 10.000 de euro, contravaloarea chiriei.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le blocheaza fix o poula!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369