REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

O rigolă neacoperită şi nesemnalizată naşte DISPUTE! E un adevărat PERICOL PUBLIC

O rigolă neacoperită şi nesemnalizată naşte DISPUTE! E un adevărat PERICOL PUBLIC

Replica API 5 decembrie 2017 | 00:00 804

Locuitorii localității constănțene Cobadin se confruntă cu o mare problemă: lipsa de inspirație a celor din administrația publică locală. Nemulțumirile oamenilor sunt legate de amenajarea unui șanț destinat preluării și dirijării apei rezultată în urma precipitațiilor. Scopul șanțului este unul rezonabil, util chiar, doar că a fost construit extrem de prost, în opinia localnicilor. Este foarte larg, astfel încât poate cădea chiar și o mașină în interior, și mai e și adânc.

Cu toate acestea, spun reclamanții, nu este prevăzut cu nici un fel de grătar de protecție. Și ar mai fi un aspect: șanțul care ajunge până în centrul localității nu este semnalizat în nici un fel, fără balustrăzi sau borduri, iar accidente se pot produce în orice clipă, mai ales seara, când vizibilitatea este redusă, sau iarna, când se poate umple cu zăpadă și nu s-ar mai face diferența cu restul șoselei. Oamenii spun că au fost mai multe cazuri de persoane care au căzut în rigola respectivă.

De remarcat că șanțul respectiv se afla în imediata vecinătate a unor blocuri, la parterul cărora se află spații comerciale. Astfel, pe lângă nemulțumirile cetățenilor, mai apar și nemulțumirile comercianților, care se plâng de faptul că, într-o oarecare măsură, le-a fost restricționat accesul clienților în magazine, întrucât nu există nici un pod pentru ca oamenii să traverseze direct, fiind nevoiți să ocolească până în capătul șanțului.

”Rigola respectivă a fost făcută în urmă cu mulți ani, era alt primar atunci, însă Corenl Cocoș (actualul primar n.r.) i-a mărit volumul, a betonat-o, iar acum este mai mult un pericol decât o măsură împotriva inundațiilor”, ne-a declarat un localnic, care a dorit să-și păstreze anonimatul și care ne-au trimis mai multe imagini cu șanțul respectiv, unele dintre ele actuale, așa cum se prezintă acum, dar și din timpul lucrărilor.

”În luna iulie 2017 au fost executate lucrări de amenajare, reabilitare trotuare și construcție șanțuri, traseu de scurgere ape pluviale sau traseu de drenaj, de catre Primăria Cobadin –Consiliul Local Cobadin, prin Primar Cocos Cornel, prin care a fost distrus accesul existent către drumul principal din fața agenților economici, cu sediul in Str. Castanilor nr 2, iar după realizarea lucrărilor nu s-a dispus realizarea unei căi de acces din drumul principal catre str. Castanilor nr. 2 unde se află agenții economici și arhiva primăriei”, se arată în reclamația localnicilor, trimisă la redacția ”Replica”, împreună cu mai multe imagini.

Mai exact, dacă pe vremuri exista un podeț care facilita accesul clienților spre magazine, localnicii spun că, după refacerea rigolei, podețul nu a mai fost pus la loc.

”Menționăm că drumul de acces din și spre drumul principal din zonă a existat de peste 20 de ani, iar dezactivarea acestei căi de acces duce la discriminarea agenților economici din zonă și îngreunarea accesului clienților către magazine”, se mai arată în sesizarea acestora.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Cornel Cocoș ne-a declarat că totul a fost făcut ”ca la carte” și că nu este nimic în neregulă cu rigola respectivă.

”Să semnalizez un șanț de pe marginea unei șosele? Cum? Unde este prevăzut așa ceva? Pe marginea șoselei este un acostament de un metru, după care vine rigola de preluare a apelor pluviale. Dacă eu pun grătar peste rigolă, vor intra cu mașinile peste grătar. Șanțuri sunt pe marginea oricărei șosele. Toate șoselele sunt făcute bombate, ca să nu stea apa pe ele și să se poată scurge în stânga și în dreapta. Șanțurile acestea erau și îănainte, dar late, iar dalele care erau prinse direct în pământ, s-au dărâmat. Eu am scos dalele afară, am cofrat, am pus plasă sudată de buzău și am turnat beton, care nu se va mai dărâma niciodată. Șanțul vechi părea mai mic pentru că era colmatat cu noroi și nu exista scurgere. Persoana care a făcut reclamație avea drum direct în șosea, pe un pod de un metru, exact sub indicatorul de oprire interzisă”, ne-a declarat primarul comunei Cobadin, Cornel Cocoș.

Dacă dreptatea atârnă de partea edilului sau de partea oamenilor, nu se știe. Însă vă invităm să urmăriți imaginile și să trageți concluzii.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca au facut santurile si trotuarele, dar de craterele din sosea care au ramas de la zecile camioanele care circulau zilnic acum 4-5 ani pe ocolirea spre portul Agigea cand se vor ocupa vreodata sau asta e inca o schema ca sa se manance bani??
0
0
Asa se mai invata si unii sa conduca.Cum sa incurci pedalele si dupa sa tipi ca e primarul prost.Pai prost e ala care ti-a dat permisul ca de era un copil in loc de sant era ma-sa proasta, tu tot destept ramaneai. Abia s-a eliberat curba de la frizerie de masini, nu mai au trotuar langa portiera ca sa isi lase masina "la botul calui".
3
0
Comentariile trebuie sa fie pro cocos ca sa fie publicate?
1
2
Acest articol a fost facut dupa ce a cazut un ...... cu masina care a incurcat frana cu acceleratia a luat si el saracu PERMISU pe el stie ce si acum sa il criticam pe primar aduceti-l pe fostu care nu a facut mai nimic daca de el va placut
1
0
Romanu e mai rau ca tiganu!!!de 30anii nu stiu sa se faca ceva in comuna...acum cand se face cat de cat ceva...nimenii nu e multumit......pfff....ce oamenii!!!
2
1
Avem nevoie de drumuri pe care le asteptam de 25 de ani nu de santuri
3
1
In afara de trotuarele care sunt de rasul curcilor, facute cu ochii inchisi, gropile ce iti rup masina, rigola asta nu incurca prea tare. Oricum cand sunt 4 soferi la rand la frizerie sunt 4 masi
3
0
Daca ar fi fost ceva construit bine gandit,nu s-ar mai respecta specificul romanesc. Las' ca-i bine si asa,chiar de moare cineva.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369