REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O RUINĂ din Piața Ovidiu a fost DEMOLATĂ de PROPRIETAR: s-a SUPĂRAT că a fost IMPOZITAT!

O RUINĂ din Piața Ovidiu a fost DEMOLATĂ de PROPRIETAR: s-a SUPĂRAT că a fost IMPOZITAT!

Replica API 27 februarie 2020 | 09:02 1506

Clădirea ruină din Piața Ovidiu, bulevardul Tomis colț cu Sulmona, a fost demolată. După ce proprietarul a fost supraimpozitat, în 2018, cu 500%, iată că acesta a decis să scape de imobilului construit în 1950. Așa se face că, la sfârșitul anului 2018, familia Munteanu a vândut clădirea lui Andy Iulian Jalbă, un afacerist de la malul mării. Acesta a demarat procedurile pentru demolarea imobilului. Iată că, ruina a dispărut, în locul acesteia urmând ca în locula cesteia să fie ridicată o nouă clădire, cu destinația alimentație publică și spații de cazare.

Străzile din zona veche a Constanţei păstrează şi astăzi aerul vremurilor de altă dată. Încă există imobile cu pereţii jupuiţi, geamurile sparte sau inexistente, cu veşnica plăcuţă „Atenţie! Pericol de prăbuşire” lipită de pereţi. Proprietarii acestor imobile par să se fi hotărât să le readucă la viaţă. Cel situat pe strada Sulmona nr. 30 este unul dintre ele. Andy Iulian Jalbă, cel care a cumpărat imobilul la sfârșitul anului 2018 de la Marius și Denise Munteanu, a demolat o parte din clădire în vederea reconstruirii unui imobil S+P+2E, alimentație publică la S+P, locuințe colective la etaje.

Imobilul a fost construit în anul 1950 și, mulți ani, s-a aflat într-o stare avansată de uzură, devenind, în timp, o ruină. După reconstruirea, clădirea se va schimba la față, parterul va avea destinația de alimentație publică, iar la etaje vor fi locuințe colective. Accesul la etaje se va face printr-o scară principală și un lift

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uite cum se gandeste in Romania: trebuia demolat mai de mult, cand in alte tari cladirile vechi se restaureaza, in Costanta se darama.Asta e smecher in loc de o cladire veche frumoasa o sa construiasca un bloc cred de 6-8 etaje??? in centru vechi al Constatei.
4
1
Se observa calitatea articolului inca din start...Exista contradictie intre titlul articolului, care sugereaza o singura persoana si articol, unde se mentioneaza apoi persoane diferite, atat vechiul, cat si noul proprietar. De aici putem deduce ca articolul a fost scris cu scopul de a soca, chiar inducand in eroare si nu de a prezenta cu corectitudine informatiile, deci nu putem spune ca reflecta realitatea. Aceste cladiri in stare avansata de degradare reprezinta un pericol public si trebuie avut in vedere ca ele se pot prabusi din cauze intrinseci si nu pt ca se incearca demolarea lor...
25
2
A procedat corect. Trebuia sa faca demolarea mai demult.
10
3
Visinescu,Tomis Plus,s au facut altele de banii aia si tot altii conduceau 612 Scaglietti,VIP club PARIS 500 palmati la Bodyguarzi la intrare etc,alte vremuri
5
2
chiar m-am uitat pe google maps sa vad cum se intersecteaza bulevardul Tomis cu str Sulmona. Intersectia de care vorbiti este str Traian cu Sulmona, nu Tomis............. jurnalisti de kkat
22
3
Eera normal sa fie demolata la cum arata dar daca domnii din primarie au dat autorizatie de demolare tot ei vor da si autorizatie de constructie prin care-l pot obliga pe proprietat sa respecte arhitectura anilor 50. Sau vom avea surpriza sa vedem o cladire de sticla?
14
5
Sufocata de mafia pesedista.PSD trebuie scos in afara legii ! Huoo Fagadau !
15
11
In ultima vreme parca s-a inrautatit situatia, tot timpul vad sau aud de vreo cladire veche ca e demolata. Poate cladirea asta din anii 50 n-o fi fost vreun monument, dar cum credeti ca o sa arate 'noua' cladire? incet-incet hienele astea o sa umple fostul centru vechi de blocuri urate din sticla, cum e hidosenia aia abandonata in piata ovidiu.
18
2
toate riiele alea tiganesti trebuie demolate!
11
12
Asa fac afaceri politrucii interlopi. Mana in mana cu politaii. In Constanta, dancu e cu interlopii si tiganii si isi pune pilele peste tot. Uuuuuuu... Rusine, frustratule. Si fagadau cu babu, hotii de la primarie.
30
1
de la Tomis plus, au facut macheta cartierului cu scoala, gradinita, spital si dupa ce au pacalit lumea au construit blocuri peste tot, huooooo hotiloooooor, la puscarieeeeee
33
1
Orban asa zisul afacerist este excrocul care a privatizat fabrica de lapte ICIL a demolat-o si a vandut terenul din centrul Constantei. Daca ar fi in Bulgaria l-ar maca puscaria fiindca a distrus cu buna stiinta o fabrica in Romania e mare om de afaceri.
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369