REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

O şcoală din județ, DOTATĂ la STANDARDE EUROPENE

O şcoală din județ, DOTATĂ la STANDARDE EUROPENE

Replica API 15 august 2020 | 00:07 5243

Noul an școlar va începe în data de 14 septembrie, însă autoritățile încă bâjbâie în a pune la punct detaliile. Cert este că este necesară conexiunea la internet, dar și un spațiu generos pentru elevi, în vederea păstrării unei distanțe regulamentare, dată fiind situația de față, și anume pandemia de Coronavirus. Însă, o școală din județ a dovedit că se poate. Cu fonduri de la Consiliu Local, unitatea de învățământ a fost dotată la standarde europene, fiind gata să-și deschidă porțile pe data de 14 septembrie.

Este vorba de școala nr. 1 Limanu, acolo unde au fost făcute investiții serioase. Elevii vor putea reveni într-un mediu sigur. O parte dintre ei, bineînțeles, urmând ca, săptămânal, să se facă schimbul. Sălile de clasă au fost modernizate, cu tot mobilierul aferent, la fel și curtea din spate, adică terenul de sport. Mai mult decât atât, fiecare sală de clasă va fi dotată cu camere video, care vor transmite online, iar cadrul didactic va avea și microfon, pentru ca elevul de acasă să poată participa la cursuri atât audio cât și video.

Ce spune directorul unității de învățământ

”În săptămâna următoare se va face rodajul. Ceilalți copii vor veni în clase, ceilalți vor asista de acasă. Deci, toată lumea va fi prezentă, și online, și fizic. Sistemul video va costa cam 23.000 de euro pentru cele două școli, Școala Limanu și Școala 2 Mai. Banii sunt de la Consiliul Local, este un proiect nou, care a fost luat în calcul având în vedere noua situație în care ne aflăm.

Astfel, cum în fiecare clasă avem tablă inteligentă, internet, a fost mult mai ușor și cu camerelele video. În alte condiții, ne costa mult mai mult. Prin urmare, am apelat la această metodă, hybrid – cum i se spune, jumătate din elevi în clasă, jumătate acasă. Este vorba de 1.000 de euro pe clasă doar pentru acel sistem audio – video. Plus dezinfectanți. Totodată, am achiziționat și lămpi cu utraviolete, iar în fiecare pauză clasele vor fi dezinfectate cu acele lămpi. Clar ne-am fi dorit să ne întoarcem cu toții la școală, dar consider că am ales varianta cea mai bună pentru școala mea”, a declarat Marinela Gela Ivaşcu, directorul Școlii nr. 1 Limanu.

Tablete pentru elevi

Un alt aspect este acela că elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Limanu- 2 Mai vor beneficia în urma unui proiect derulat de Primăria Limanu și Consiliul Local al comunei Limanu de 400 de tablete și cartele SIM cu acces la Internet. Aceste tablete au fost achiziționate în cadrul proiectului „Învăţarea rămâne deschisă chiar şi cu şcoala închisă” și au costat circa 160.000 de lei.

Menționăm că școala generală nr. 1 Limanu funcționează într-o clădire veche de 125 de ani, iar în 3 ani, de când Gela Ivașcu este directorul unității de învățământ, și de când a făcut echipă cu primarul Georgescu, clădirea a fost modernizată de la podele și până la acoperiș.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920