REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O șefă din Spitalul de Urgență Ploiești dormea pe perne pline cu banii obținuți din șpăgile cerute

O șefă din Spitalul de Urgență Ploiești dormea pe perne pline cu banii obținuți din șpăgile cerute

Valentina CAMARA 25 martie 2023 | 15:00 1074

Sumele colosale ascunse în perna din dormitor, bani proveniți din șpăgi, i-au adus unei foste șefe din Spitalul Județean de Urgență din Ploiești o condamnare de trei ani cu suspendare.

O sefa din Spitalul de Urgenta Ploiesti dormea pe perne pline cu banii obtinuti din spagile ceruteFoto cu rol ilustrativ

Femeia conducea serviciul de resurse umane al spitalului încă din anul 1991, iar procurorii au descoperit că a luat mită pentru a face angajări sau pentru a muta angajații de la o secție la alta în funcție de preferințele lor.

Este vorba despre Florica Preda, fosta șefă a serviciului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de urgență din Ploiești.

La percheziții, anchetatorii au constatat că femeia ascundea banii din șpăgi în dormitor, inclusiv în lenjeria de pat și în perne, dar și în bibliotecă, printre sertare și cărți. Astfel, procurorii au găsit în casa ei 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari și 80 lire.

Femeia a obținut banii cerând mită pentru a face angajări sau pentru a muta asistentele de la o secție la alta în funcție de preferințe, spun anchetatorii.

Acuzata a dat mai multe explicații cu privire la sursa banilor – că ar fi fost o moștenire, că era pensia mamei sau că ar fi fost vorba de economii.

Niciuna dintre aceste explicații nu a putut fi susținută cu dovezi.

Instanța din Dâmbovița a condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare

Florica Preda a fost trimisă în judecată pentru şapte acte de luare de mită, fapte comise în perioada august-octombrie 2021, pentru a facilita angajarea unor persoane pe posturi de asistenţi sau infirmiere. Conform rechizitoriului, ea a primit 10.000 de lei de la o femeie pentru a-i asigura acesteia angajarea ca infirmieră şi 8000 de lei pentru a angaja o asistentă pe secţia care la acel moment era destinată tratării pacienţilor cu COVID.

În unele cazuri, angajările au avut loc, în timp ce în altele cei care au dat bani nu au fost angajaţi. Mai mulţi dintre cei care au plătit au fost denunţători în dosar, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A luat cu suspendare functiA o are hai la mai mare banul in pernă mai tare Statul corupt ajută corupții din sistem Mafia in tară e mare Azi nu o rezolvă decât un Ștefan cel mare Spitale cai ferate economia industria agricultura învățământul toate lăsate voit in paragină Fiindcă dacă s-ar lua bani din UE și s-ar face totul nou nu s-ar mai putea fura Spagarii sânt in toate instituțiile statului nu merg siguri cotizează mai departe Sau întins la fel ca gripa sau holera
2
0
Pentru Miriam cred ca ai dreptate doarme de saltele suprapuse pline cu bani în locul ei a ramas bine instruita o doamnă copie fidela si ceva mai mult
2
0
La Spitalul Județean Laura Onica si toata clica ei nu se compara cu nimeni si nimic spaga la nivel de arta
1
0
Marinimia "justitiei" mentine tara in coruptie. Ca sa se poata angaja, cineva trebuie sa plateasca 10 mii de lei, iar infractoarea primeste pedeapsa cu suspendare. Aviz amatorilor, este foarte usor sa scapi, orice ai face. Buna treaba.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369