REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O şoferiţă a lovit o maşină parcată în zona Eden şi şi-a văzut de drum. Ce riscă dacă i se va proba fapta?

O şoferiţă a lovit o maşină parcată în zona Eden şi şi-a văzut de drum. Ce riscă dacă i se va proba fapta?

Replica API 28 septembrie 2015 | 00:00 131

“Râdea de isprava ei”

“Râdea de isprava ei”

Paşii cu privire la accidentele rutiere fără victime ar trebui să fie deja destul de clari. Se completează formularul pentru constatarea amiabilă de accident în decurs de 24 de ore pentru a evita orice neplăcere. În caz contrar, pot apărea neînţelegeri şi şoferii pot rămâne fără permise de conducere. Însă, ce facem în cazul în care ne-am găsit maşina lovită în parcare? Aici, lucrurile sunt mai complicate. Dacă se cunoaşte autorul şi i se probează fapta, el poate rămâne fără permis de conducere, cum ar putea fi şi cazul unei tinere care ar fi procedat întocmai în zona Eden din municipiul Constanţa.

Totul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, imaginile fiind surprinse de o persoană aflată la faţa locului. “În jurul orei 15.00, în zona Eden (în faţa agenţiei loto) am fost blocată în parcare de maşina CT 08 CEH. După mai multe claxoane vine o puştoaică la volan să dea maşina mai în spate ca să pot ieşi eu. Pasagera din dreapta avea însă uşa deschisă când cealaltă făcea manevra şi, ce să vezi, au avariat cu uşa o maşină albastră CT 99 RDM.

Mai exact, i-au spart stopul spate- stânga. Cel mai tare m-a enervat faptul că cele două piţipoance râdeau de isprava lor în timp ce ţipau la mine că acum ce mai stau, că am loc să plec. M-am gândit că poate îi pot fi de folos proprietarului maşinii avariate pentru că mi-am găsit oglinda spartă şi a trebuit să suport eu costurile avariei”, a spus o tânără.

Potrivit poliţiştilor rutieri, în aceste situaţii, victima trebuie să se prezinte la Poliţie pentru a depune o plângere. Oamenii legii vor depista autorul, vor cerceta autoturismul şi, dacă fapta se probează, se urmează paşii legali prin care victima trebuie despăgubită în timp ce vinovatul riscă să se aleagă cu permisul suspendat pentru neprezentare în termen de 24 de ore.

Însă, persoana care s-a trezit cu maşina avariată trebuie să acţioneze repede pentru a nu acorda timp şoferului vinovat să-şi ascundă urmele lăsate pe autovehicul întrucât astfel dispar probele. În funcţie de fiecare caz în parte, mijloacele de probă pot fi mai multe, spre exemplu camerele de supraveghere din zonă etc, dar indicat este ca persoana vătămată să se prezinte de urgenţă la Poliţie. În cazul în care nu se cunoaşte autorul, şansele de a se rezolva ceva sunt minime, victimele fiind nevoite să suporte costurile reparaţiilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218