REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O stradă din Constanța unde nu intră nici pompierii, nici salvarea: ‘De vreo 15 ani tot așteptăm’

O stradă din Constanța unde nu intră nici pompierii, nici salvarea: ‘De vreo 15 ani tot așteptăm’

Replica API 18 februarie 2019 | 12:06 467

Oameni disperați!

Oameni disperați!

Străzile neasfaltate din municipiul Constanța au constituit întotdeauna o reală problemă pentru locuitorii orașului de la malul mării. În timp ce societatea primăriei, Confort Urban, se laudă cu palmaresul de drumuri reabilitate, mii de constănțeni încă visează la momentul în care angajații administrației locale vor ajunge și la ei. Pentru unii însă, durerea este cu atât mai mare cu cât strada este și foarte îngustă, iar Ambulanța ori mașina de la Pompieri nu pot pătrunde.

De 15 ani, locuitorii de pe Aleea Lămâiței așteaptă ca angajații primăriei să vină să vină să le lărgească strada de doar 2,5 metri lățime, însă nu au primit decât o adresă prin intermediul căreia sunt anunțați că aceasta trebuie să aibă 7 metri. ”În caz de vreo nenorocire, nu știu cum s-ar putea rezolva situația”, spune un constănțean.

Există locuri în Constanța unde nu parchează nimeni în faţa casei tale și nici nu gonesc vitezomani. Sunt străzi, sau mai bine spus culoare, unde trăiesc oameni cu multe frici: în caz de vreo tragedie, la ei nu pot ajunge pompierii ori ambulanţa.O astfel de stradă se regăsește în cartierul Inel I. ”Strada Lâmâiței este de doar 2,5 metri. Am făcut sesizări la primărie de nenumărate ori, dar răspunsul a fost o înștiințare prin intermediul căreia ne anunță că da, strada trebuie să aibă 7 metri, dar nimeni nu a venit să rezolve problema. În caz de vreo nenorocire, nu știu cum s-ar putea rezolva situația, în caz de incendiu, cum intră pompierii, în caz de salvare, cum intră Ambulanța. Vitanja nu încape pe uliță, pompierii nici atât. De vreo 15 ani tot așeptăm, pe nimeni nu interesează, suntem în junglă”, a spus, pentru „Replica”, Florin A. Acesta a mai precizat că de asfaltat nici nu se pune problema. A turnat piatră din fonduri proprii, pentru a nu înota în noroi. ”Din resurse proprii am pietruit strada singur, chiar dacă azi pietruiam și mâine puneau gaze sau era vreo scurgere, o pietruiam iar. Nu mi se par corect ca, în ziua de azi, în România, după ce plătesc taxe și impozite, să pietruiesc strada din banii mei”, a mai spus locuitorul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ,acum 15-20 de ani era camp ..Daca vreti strazi largi ,voi proprietarii trebuie sa cedati teren pentru largirea strazii .Primaria nu trebuia sa dea autorizatii de construire fara cedarea terenului pentru strada.Asa este la tara ,la marginea satului.
0
0
AICI IESTE LA NOI LA VADUL OII PA ULITA LA BORS SI LA DIA
0
0
Cred ca acest domn Florin nu spune tot ce stie. De exemplu, cum a ajuns sa construiasca acea casa. Nu cumva actuala alee a fost drum de servitute?
4
4
Pfff zici ca-i ulita din satu Constanta , nu din orasu Constanta !!
8
0
Problema trebuia rezolvata dinainte de a ridica casa si apoi hotarul , gardul. Cine cedeaza m3 de la el ? Asa veti ramane pana la adanci batraneti !
10
0
Cand au cumparat terenul se vedea latimea strazii pe schita loturilor.Sunt zeci de strazi in Constanta ,Cumpana Agigesa,Lazu,etc.Asta este rezultatul lacomiei afaceristilor cu terenuri ,a dispretului fata de legi,a coruptiei functionarilor de stat implicati-sunt destui-si nu in ultimul rand a indiferentei si dispretului fata de atributiunilor primarului de la data cumpararii terenului.Caz inchis.Toata viata vor trai cu un morcov in fund.Vai de mama noastra.Tara africana.
15
0
ai pietruit strada singur . pac o amenda. toti se plang ca niste babe dar nici unul nu cedeaza 2-3m din curte sa se largeasca strada. cand au cumparat parcela nu au vazut latimea drumului? a venit cineva peste noapte si le-a furat juma de poteca?
16
1
La multi ani!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218