REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O tânără din Costinești, la un pas de a fi înșelată prin metoda "Olx"!

O tânără din Costinești, la un pas de a fi înșelată prin metoda "Olx"!

Replica API 23 ianuarie 2022 | 22:45 11345

Țeparii din mediul online își fac apariția și în 2022, tot prin platforma Olx. O tânără din Costinești a făcut publică discuția pe care aceasta a purtat-o cu un ”posibil cumpărător”. Se pare că a omis să citească anunțul de pe platforma Olx, care o avertiza cu privire la posibilele escrocherii. Din păcate, acesta nu a fost un caz singular, întrucât în ultima perioadă țeparii au abordat și alte situații.

foto: publika.md

O tânără din Costinești a făcut publică o discuție pe care a avut-o cu un posibil cumpărător, întrucât aceasta avea postat un anunț de vânzare pe Olx. În conversația purtată de tânără cu țeparul, acesta îi sugerează fetei să completeze niște câmpuri cu date personale de pe un link al firmei Fan Courier pentru a trimite articolul de vânzare în localitatea Brusturoasa, unde, chipurile, escrocul locuiește, urmând ca, după completare, tânăra să primească în cont suma cerută. Numai că, se pare, în link nu îi era cerut doar IBAN-ul contului bancar, ci și date personale ale cardului.

Norocul tinerei a fost că nu avea o sumă mare de bani în cont. Aceasta a sunat la banca unde aceasta avea contul bancar și i-a fost comunicat că a fost victima unei escrocherii, deoarece datele personale nu se comunică în aceste situații, ci doar IBAN-ul.

După ce victima și-a anunțat ”posibilul cumpărător” că va merge la Poliție, acesta nu a mai răspuns.

Am sunat la bancă și mi-au spus că e înșelăciune!

”Am pus pe un articol de vânzare și am primit mesaj dacă mai este valabil, si am răspuns cu ~da~. Mi-a trimis detaliile despre adresă și toate cele.. Am zis ok, am întrebat de IBAN, că eu așa știam că se dă IBAN-ul ca sa se transfere banii în cont, după care mi-a dat un link de la Fan Courier, neștiind că este fake, am crezut că o fi o metodă nouă, ceva de plătit și mi-am introdus datele cardului... după nu mergea ceva, nu primeam un mesaj "unic" și am sunat la bancă, bine am făcut... și băiatul, slavă Domnului, mi-a spus că este o înșelătorie, că datele nu se trec, ci doar ibanul.. și așa am înteles că este fraudă. Eu încă am numărul respectiveirespectivului, dar cred că imediat ce i-am răspuns cu "următoarea oprire e la poliție" vă dați seama că poate și-a scos cartela și a distrus-o, ca să nu se afle identitatea, bănuiesc si eu.. ”, a declarat Micu Andreea, tânăra care a fost la un pas de a fi țepuită.

OLX își atenționează clienții încă de la prima accesare a site-ului

Echipa care se ocupă de platforma OLX a postat un anunț, prin care semnalează utilizatorii aplicației cu privire la dezvăluirea datelor cu caracter personal care este regăsit pe prima pagină a site-ului.

OLX, ORANGE și POȘTA ROMÂNĂ

Din păcate, cazul Andreei Micu nu este unul singular. Reamintim că, în trecut, escrocii au abordat și alte situații, cum ar fi mesaje primite din partea firmei de telefonie mobilă Orange si cele primite din partea Poștei Române, care anunțau câștigul diferitelor premii. Premiile erau oferite doar pe baza unei taxe de joc ce se achita cu cardul, de unde țeparii primeau accesul la conturile bancare ale victimelor.

CITEȘTE ȘI:

Infractorii se FOLOSESC de OLX pentru a FURA datele CARDURILOR bancare

O.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nasol nasol nasol
0
0
politia omaora oameni pe trecere, de ce nu actioneaza? ca ies la pensie la 45 de ani da nu se streseaza decat daca ii prinde sau nu cand iau spaga!!!
3
2
fraierelor,nu mai credeti ca tot ce zboara se maninca!asa v.o puneti cu toti gipsanii si restul bietii va tratati bolile!
11
1
Paguba mai mare pt escroc, ca si-a pierdut timpul cu asta care avea 1.2 Ron pe card.
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218