REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O ȚEPARĂ din BUCUREȘTI a păcălit mai multe persoane din CONSTANȚA, pe OLX!

O ȚEPARĂ din BUCUREȘTI a păcălit mai multe persoane din CONSTANȚA, pe OLX!

Replica API 29 noiembrie 2021 | 03:00 2877

Cristiana Andreea Crăciunescu a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce a indus în eroare mai multe persoane cu privire la vânzarea unor animale de companie. Aceasta punea diverse anunțuri pe site-ul Olx, prin care oferea spre vânzare diferite animale de companie, papagali sau câini, iar în momentul în care primea banii pentru acestea, nu mai putea fi de găsită. Cu toate că femeia a reușit să înșele, astfel, 12 persoane, tot ea a reușit să se împace cu cu 11 dintre acestea, astfel că magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au condamnat-o pe Cristiana Andreea Crăciunescu pentru o singură faptă de înșelăciune la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 18 noiembrie și nu este definitivă.

sursa foto: viataverdeviu.ro

Modul de operare al inculpatei era unul destul de simplu. Astfel, prin postarea de de anunţuri pe OLX şi convorbiri telefonice cu persoanele păgubite, femeia reuşea să îi păcălească să îi trimită diverse sume de bani, după care nu mai era de găsit.

Cristian Andreea Crăciunescu a reuşit să păcălească astfel 12 persoane, prejudiciul creat fiind de aproximativ 5000 de lei. În contul inculpatei au fost depuse mai multe sume de bani având specificat ca motiv al depunerilor „plată bulldog francez negru, avans papagal ara, plată cățel beagle mascul, pug bej fetiță, plată pug + transport, plată cățel, 2 papagali jako, plată jako, plată anticipată 3 papagali jako, avans papagal, plată câine bulldog francez, plată cățel bulldog francez, respectiv plată papagal marele alexandru”.

Împăcare cu 11 dintre victime

Cristiana Andreea Crăciunescu a reușit să se împace cu 11 dintre victime, singura plângere rămasă fiind a unei constănțence căreia femeia i-a ”vândut” un câine, mai exact un bulldog francez, pe care păgubita a plătit 350 de lei.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au reținut că inculpata a acționat cu intenție directă, acesta realizând că desfășoară o activitate de inducere în eroare și că prin aceasta produce o pagubă, urmare a cărei producere a urmărit-o. În ceea ce privește profilul inculpatei, instanța reține că aceasta a avut o atitudine sinceră pe parcursul cercetărilor, recunoscând și regretând fapta săvârșită, atât în fața organelor de urmărire penală, cât și în fața instanței de judecată. Instanța apreciază că este aptă de a asigura deopotrivă constrângerea inculpatei, cât și atenționarea acesteia asupra necesității de a-și îndrepta conduita și de a nu mai comite infracțiuni în viitor, aplicarea pedepsei cu închisoarea, cuantumul acesteia urmând a fi stabilit de instanță către minim, avându-se în vedere consecințele minime ale faptei sale, precum și atitudinea procesuală a inculpatei, care s-a prezentat la chemările instanței de judecată, a făcut demersuri pentru a se împăca și a recunoscut fapta cu privire la care nu s-a putut realiza împăcarea.

Ea a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, dar decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Culcea Liviu Mihaita Culsoft Srl Medgidia Ia avansuri si dispare. Nu va lasati pacaliti culcea
0
0
om de afaceri tepar firma Culsoft Medgidia
1
0
Acolo duci lipsa
0
0
Asa se intampla intr-o republica bananiera ,presedintele da teapa ,guvernul da tepe si poporul devine idiot sau hot
2
0
cine plm mai este si culcea...? e om de afaceri...!?!
3
0
sa il vedeti pe Culcea Mihaita cu firma lui de constructii ce tepar este.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218