REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
28.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

O terasă de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mâncarea la pachet, cu toate că ar trebui să fie gratis. Video

O terasă de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mâncarea la pachet, cu toate că ar trebui să fie gratis. Video

Georgiana BOGLEA 21 iunie 2024 | 00:00 6272

Plaja Modern din Constanța face concurență stațiunii Mamaia, la capitolul prețuri! Pentru o masă copioasă, după plajă, ajungi să scoți din portofelul sute de lei, dacă mai luăm în calcul și băuturile. Și, de parcă nu ar fi fost de-ajuns, mai plătești și ambalajul, dacă vrei să iei mâncare la pachet, deși ar trebui să fie gratis. 

O terasa de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mancarea la pachet, cu toate ca ar trebui sa fie gratis. Videoterasa Ana Modern

Plaja Modern este aproape de Centrul Vechi al orașului și este frecventată, în principal, de constănțeni și turiștii care își fac loc aici, departe de agitația din Mamaia. Chiar dacă, în ultimii ani, s-a dezvoltat destul de mult, când vine vorba de prețuri nu se lasă mai prejos și ține ștacheta sus.

O terasa de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mancarea la pachet, cu toate ca ar trebui sa fie gratis. Video

La terasa Ana Modern, de exemplu, prețurile concurează cu cele din stațiunile de renume, cum ar fi Mamaia.

O terasa de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mancarea la pachet, cu toate ca ar trebui sa fie gratis. Video

Pentru un mic dejun care conține ouă ochiuri, brânză, bacon, roșii, castraveți și șuncă, cei care vin pe plajă înfometați vor fi nevoiți să scoată din buzunar nu mai puțin de 38 lei. O ciorbă costă între 25 și 28 de lei, depinde din ce este făcută. Pentru o ceafă de porc, turiștii înfometați trebuie să plătească 39 de lei, iar pentru o porție de piept de pui 41 lei. Un platou care conține ceafă de porc, gujoane de pui, piept de pui, aripioare, mici, cartofi prăjiți, castraveți murați și sosuri costă ”doar” 245 de lei, iar pentru un platou cu mix de fructe de mare grill, care conține creveți, caracatiță, scoici, sosuri, mix de salată și lămâie și care cântărește jumătate de kilogram scoate din buzunare suma de 225 lei. Pentru o simplă porție de cartofi prăjiți, suma cerută este de 15 lei, iar dacă mai vrei și ketchup mai plătești extra 6 lei.

O terasa de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mancarea la pachet, cu toate ca ar trebui sa fie gratis. Videomeniu

Pentru cei care doresc și desert, trebuie să se pregătească, pentru că suma plătită se va mări considerabil. Prăjiturile au prețul de ”doar” 28 de lei.

Având în vedere că este caniculă și cu toții ar trebui să bem cât mai multe lichide, cu siguranță, toți cei care sunt pe plajă și stau la soare vor și ceva rece de băut. Dar prețurile imense, cu siguranță, vor limita numărul de băuturi comandate. Pentru o simplă bere, trebuie să ne pregătim să scoatem din buzunare între 12 și 20 de lei. Pentru un suc, care la magazine se găsește cu maximum 6 lei, aici trebuie să scoatem dublu din buzunar. Iar pentru o apă la 0,75 l trebuie să scoatem o sumă frumușică de 19 lei.

O terasa de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mancarea la pachet, cu toate ca ar trebui sa fie gratis. Videomeniu

Având în vedere prețurile măricele, cel mai bine ar fi ca turiștii să vină cu mâncare de acasă sau să rabde până găsesc un restaurant cu prețuri mai decente pentru a economisi o sumă destul de importantă.

Turiștii trebuie să plătească până și ambalajul, deși ar trebui să fie gratis

Conform legii toate restaurantele ar trebui să ofere ambalajele pentru luat mâncarea la pachet în mod gratuit. Însă, la terasa cu pricina, chiar în meniu este scris faptul că cei care vor să își ia mâncarea la pachet trebui să plătească extra suma de 3 lei. Poate că nu este o sumă mare, dar cu siguranță în buzunarul patronului se adună o mică avere, pe perioada întregului sezon estival. Iar pentru cei care cumpără mâncare de aici, nota de plată va fi și mai piperată.

O terasa de pe plaja Modern ia bani pe ambalajele pentru mancarea la pachet, cu toate ca ar trebui sa fie gratis. Videobon

Ce prevede de fapt legea

Legea anti-risipă a intrat în vigoare începând cu data de 21 martie 2024 și vizează atât magazinele cât și restaurantele. Restaurantele sunt obligate să afișeze la intrarea în restaurante sau în meniu faptul că oamenii au dreptul de a-și lua mâncarea pe care nu o pot consuma în local, la pachet în mod gratuit. Restaurantele, localurile sau cafenelele fiind obligate să asigure costul ambalajelor, nu clienții. De asemenea, magazinele sunt obligate să doneze mâncarea expirată, care nu mai este indicată pentru consumul uman pentru a fi transformată în hrană pentru animale, iar pentru alimentele care se apropie de data expirării trebuie ca prețul să fie scăzut semnificativ.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și la bulangiul de Mihai Horea îți oprește banii pe ambalaj dar bon fiscal nu îți dă...O jigodie de om crede că face avere?.
3
0
STATI DRACULUI ACASA..NU VA MAI COSTA NIMIC.. DAR VRETI SA VA KAKATI PE DOMNIILE VOSTRE.... ATUNCI SUPORTATI HOTIILE TUTUROR CARE VOR SA SE IMBOGATEASCA PE PORTOFELELE VOASTRE..BAFTA...
3
0
Mai ne-a r*****a cine vă plătește pentru asemenea reclama negativă . Ca de obicei romanul sa dea în cap tot romanului , la fel face și tov Balba .
0
0
Peste tot unde ma ?,caci eu traiesc in Germania si aici pentru ca sa te aiba de client si sa fii multzumit de ce tzi se ofera nici un Restaurant,Teresa,sau orice vrei tu nu itzi ia bani pentru ambalaj care este nimica tot ca valoare,nu potzi sa fii un zgariie branza si sa vina clientzi la tine cand la catziva pashi distantza de tine este concurentza care itzi ia mushteriul pentru ca tu eshti un prostovan.
3
1
gigi spaima tu esti un alogen de la muntii pindu cu siguranta
4
2
nu mai cumparati de la makidonime . simplu
9
0
Majoritatea celor dau comentarii negative mănâncă conserve .... nu au făcut comerț niciodată în viata lor .
1
17
Lasati cat de mult bacsis,ca doar asa va puteti da mari ! Fiti tolomaci pana la capat !
17
0
Peste tot se plateste ambalajul, nicaieri nu e gratis. Ce articol de 2 bani!
6
18
Sunt multe legi de 2 bani făcute doar de ochii lumii. Daca fapta nu este sancționată de lege înseamnă că este acceptată. Și nimeni nu are ce sa ii facă. Drept exemplu: sunt interzise jocurile de noroc la parterul blocului dar nu poate nimeni sa le închidă pentru că în lege nu se sancționează.
16
0
Le dam foc la Hotiii de pe litoral , icepem Cu bodega asta Ana! huooooo hotilor
12
4
Vorba lui burebista, arde fraierul dacă-l prinzi, la noi comerțul înseamnă să-ți prostești clienți
28
0
La fel și ETEKS!
17
0
stati acasa saraciilor daca n aveti bani
17
17
O bomba de terasa.un rahat
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510