REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O TERASĂ din Mamaia, AMENDATĂ pentru LIPSA ANALIZEI de RISC

O TERASĂ din Mamaia, AMENDATĂ pentru LIPSA ANALIZEI de RISC

Replica API 16 octombrie 2021 | 00:21 1993

The Maroons Pub deţine terasa Mateea din staţiunea Mamaia, zona hotel Flora. În urma unei verificări realizate de polițiști în stațiunea Mamaia, terasa a fost sancționată pentru neadoptarea măsurilor de securitate ale obiectivului, bunurilor și valorilor prevăzute de lege și care să fi realizate în baza unei analize de risc și securitate prin experți abilitați. Firma a contestat această amendă solicitând anularea ei sau înlocuirea amenzii cu avertismentul.

Motivarea firmei amendate

The Maroons Pub a indicat faptul că temeiul juridic al sancțiunii aplicate este greșit menționat, iar din înscrisul anexat procesului contravențional, denumit proces verbal, rezultă că nu a fost organizată paza obiectivului, condiție preexistentă și necesară pentru a fi analizată analiza de risc și securitate fizică. În subsidiar solicită înlocuirea amenzii cu avertismentul.

Ce au spus reprezentanţii Poliţiei

Reprezentanţii Poliţiei au spus că petenta a fost sancționată pentru neadoptarea măsurilor de securitate ale obiectivului, bunurilor și valorilor prevăzute de lege pentru terasa Mateea și care să fie realizate în baza unei analize de risc și securitate prin experți abilitați.

Ce a spus instanţa

Cu privire la individualizarea sancțiunii, instanța a avut în vedere dispozițiile art. 21 alin. 3 din O.G. 2/2001 potrivit cărora aceasta se aplică în limitele prevăzute de actul normativ și trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, ținându-se seama de împrejurările în care a fost săvârșită fapta, de modul și de mijloacele de săvârșire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum și de circumstanțele personale ale contravenientului. Instanța a apreciat că sancțiunea aplicată întrunește cerințele de proporționalitate cu gravitatea faptei neimpunându-se individualizarea sancțiunii contravenționale, raportat la gravitatea faptei și posibilele urmări ale acesteia, astfel că a luat decizia de a respinge plângerea contravenţională înaintată de Maroons Pub. Sentinţa a fost comunicată pe 1 octombrie şi nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614