REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O ţigancă s-a folosit de numele lui Cioabă, să înşele o femeie în faţa Spitalului Judeţean

O ţigancă s-a folosit de numele lui Cioabă, să înşele o femeie în faţa Spitalului Judeţean

Replica API 5 septembrie 2014 | 00:00 402

Metoda "pomana"

Metoda "pomana"

O ţigancă a înşelat o vârstnică, de 67 de ani, chiar în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aceasta i-a înlocuit bijuteriile din aur cu unele fără valoare, iar metoda prin care şi-a convins victima să-şi dea jos cerceii şi lanţul este halucinant: vroia să facă pomană pentru regele Cioabă. Zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este una tocmai bună pentru indivizii puşi pe înşelăciuni. De multe ori au putut fi văzute persoane de etnie romă care acostează, în general, persoane vârstnice, cărora le propune fel de fel de "afaceri". Chiar săptămânile trecute, o ţigancă cerea nişte bănuţi şi ceva de mâncare, motivând că soţul ei e în spital şi nu are bani să-i plătească operaţia. Ceva mai în spate, printre boscheţi, se afla un bărbat, care imediat venea pentru a "culege" banii primiţi, dar nu înainte de a trage cu ochiul prin portofelul sau poşeta celor ce se îndurau să doneze câte ceva. De data aceasta, însă, o vârstnică a rămas fără bijuteriile din aur.

Totul s-a petrecut miercuri, 3 septembrie, când femeia a fot acostată de o ţigancă chiar în curtea Spitalului Judeţean. Persoana de etnie romă i-a spus că vrea să facă pomană pentru regele Cioabă şi că ar vrea să-i dăruiască un lanţ din aur şi nişte cercei. Numai că a pus o condiţie: trebuie să-i stea bine cu noile bijuterii. Prin urmare, aceasta a pus-o pe bătrână să-şi dea jos bijuteriile personale pentru a le proba pe cele noi. Zis şi făcut, dar ţiganca nu a fost mulţumită de rezultat, spunând că: "Mai bine le dau altei persoane, ţie nu-ţi stă bine cu ele". Aici intervine hoţia, şi anume că, în loc de bijuteriile din aur, păgubita a primit unele dintr-un material galben, fără valoare. Imediat, "piranda" şi-a luat tălpăşiţa. "La data de 3.09.2014, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că în timp ce se afla în municipiul Constanţa, pe Strada Tomis, în curtea unei instituţii, a fost acostată de o altă femeie, care, pe motiv că doreşte să dea de pomană, i-a înlocuit un lanţ din aur şi o pereche de cercei cu alte bijuterii dintr-un material galben, după care a plecat", au precizat oamenii legii. În cauză poliţiştii au deschis o anchetă pentru identificare şi tragerea la răspundere penală a femeii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102