REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O vârstnică din Constanţa a PICAT ÎN PLASA ESCROCILOR

O vârstnică din Constanţa a PICAT ÎN PLASA ESCROCILOR

Replica API 14 iulie 2016 | 00:46 222

„Alo, bunica? Am ambele picioare fracturate!”

„Alo, bunica? Am ambele picioare fracturate!”

sursa foto whsv.com

O femeie de 92 de ani a rămas fără agoniseala de-o viaţă întrucât a fost înşelată prin metoda Accidentul. A fost sunată de un individ care s-a dat drept nepotul ei şi care a anunţat-o că are ambele picioare fracturate în urma unui accident rutier, motiv pentru care are nevoie de bani. Astfel, femeia a rămas fără bănuţii strânşi pentru zile negre, fiind vorba despre 3.200 de lei.

Astfel, la data de 3.07.2016, ora 12.00, persoana vârstnică a fost apelată, pe telefonul fix de la domiciliu, de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi nepotul său. Cu o voce gâtuită de emoţie, aşa-zisul nepot i-a mărturisit că a fost victima unui accident rutier , în urma căruia şi-a fracturat ambele picioare. Cu sughiţuri în glas, nepotul de ocazie a anunţat-o că are nevoie urgent de suma de 10.000 lei pentru a fi operat de un medic bun.

Răvăşită la aflarea teribilei veşti, bătrâna a mai fost apelată şi de un salvator de ocazie, un medic chirurg, care i-a comunicat că este gata să efectueze operaţia în schimbul unei sume de bani. Plin de compasiune, medicul de conjuctură a anunţat-o pe bătrână, că în cel mai scurt timp, la domiciliul ei va ajunge o femeie care va ridica suma de bani negociată. Cu ultimele puteri, bătrâna şi-a strâns agoniseala de o viaţă, 3.200 de lei, sumă pe care a predat-o unei femei.

Venit la domiciliul bunicii, în vizită, nepotul a aflat întreaga tărăşenie şi a anunţat de îndată poliţia, care a demarat cercetările specific pentru identificarea autorilor. Lucrătorii de poliţie atenţionează familiile persoanelor vârstnice să aibă întrevederi căt mai dese, în care să discute foarte tranşant asupra metodelor prin care pot fi înşelate prin telefoanele anonime pe care le primesc. Poliţiştii insistă asupra acestor „consilii de familie” în care să se pună accent pe faptul că la orice telefon suspect, convorbirea dintre potenţiala victimă şi infractor să fie curmată imediat, fără a intra într-un joc psihologic periculos.

Cea mai bună modalitate de a tăia din faşă avântul infractorilor este de a suna la telefonul de urgenţă 112 sau la orice apropiată secţie de poliţie. Numai astfel poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614