REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Oamenii au luat-o „randeaua“ când au ieșit pe străzi, după Starea de Urgență

Oamenii au luat-o „randeaua“ când au ieșit pe străzi, după Starea de Urgență

Replica API 20 mai 2020 | 00:41 4361

Se pare că mulți dintre noi au interpretat autoizolarea ca pe o îngrădire a drepturilor și, odată cu încheierea ei, s-au purtat precum barbarii. Au dat buluc pe străzi, ca și cum virusul a dispărut subit și, în entuziasmul lor haotic, au fost implicați în accidente rutiere, unele soldate cu morți.

Potrivit statisticii:

Potrivit statisticii, în perioada Stării de Urgență, o singură persoană a murit în urma unui accident rutier, însă, în weekendul 15 – 17 mai, a fost o avalanșă de evenimente rutiere nefericite, trei persoane decedând.

Însă, o ”avalanșă” de oameni a putut fi zărită în toată urbea!

Și... au început accidentele rutiere

Unul dintre accidentele rutiere înregistrate în zilele în care oamenii au vrut să profite de ”libertate”, a fost la Vama Veche. Mai exact, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, duminică, 17 mai, în Vama Veche, pe strada Albatros, acolo unde a avut loc un accident rutier. Un autoturism a intrat în coliziune cu o motocicletă. Victima, fiind vorba de un bărbat de 33 de ani (motociclist), a fost preluat (în stare gravă) de echipajul SAJ pentru a fi transportat la spitalul Mangalia de unde urma sa fie preluat de elicopter. În timpul transportului starea pacientului s-a înrăutățit (stop cardiorespirator) fiind efectuate manevre de resuscitare atât pe timpul transportului dar și la ajungerea la spital. Din păcate, din cauza traumatismelor grave, în ciuda tuturor eforturilor de a-i salva viata, medicii au fost nevoiți sa declare decesul.

Alt accident la Cerchezu

Alt accident a avut loc în Cerchezu, la ieşire spre Negru Vodă, pe fondul unei depăşiri. Două autovehicule au fost implicate și trei persoane rănite. La faţa locului, au intervenit un echipaj Smurd B, un echipaj SAJ B2 și un echipaj SAJ C2. Două persoane au fost găsite de medici în stare gravă, iar a treia era conştientă şi cooperantă. Pentru una dintre victime s-a aplicat protocolul de resuscitare, însă, din păcate, a fost în zadar. Victima, un bărbat de 45 de ani, a murit. O altă victimă, de 30 de ani, e în comă, suferind traumatism cranio cerebral, iar cea de-a treia, de 25 de ani, a suferit traumatism toracic posterior. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul primului conducător auto, de 29 de ani, rezultatul indicând o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală” au declarat reprezentanții IPJ Constanța.

Și la Cuza Vodă

Tot în cursul zilei de vineri, militarii au fost solicitaţi să intervină și la un accident rutier în localitatea Cuza Vodă, mai exact, pe strada Răsăritului, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un copac. Accidentul s-a soldat cu două persoane rănite dar conştiente și neîncarcerate. Sâmbătă, 16 mai a.c., în jurul orei 01.00, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța aflați în misiune de patrulare pe raza comunei Castelu au observat o persoană și un moped, căzute în afara părții carosabile. Din cercetări, s-a stabilit faptul că un bărbat de 41 de ani, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus un moped pe strada 1 Mai și ajungând la aproximativ 2 kilometri de localitate, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului. În urma impactului a rezultat decesul la fața locului a conducătorului de moped.

Liliana IONIȚĂ

Citește: Accident rutier în Vama Veche: un motociclist a MURIT! VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Randeaua,, este libertatea prevazuta in constitutie....ziar de jeg care esti.... asa numesti tu libertatea???? A luat o lumea randeaua?????? Sictir
6
1
...sa-i pupi in KUR... de la 1 mm pe pensionari si pe tpti comunistii care v-au facut oameni...daca nu erau ei,voi astazi erati niste kakati la garduri...
6
4
Ce exprimare .....!
6
0
Pensionarii romani nu au leac, au o boala mintala cu inghesuiala, probabil e ceva luat de la comunism. Cat despre virus numai de bine, mor doar cei care au si alte boli grave, in rest e doar o raceala... chiar si de la alte raceli se moare... si s-a murit in anii trecuti.
19
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614