REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Oamenii legii din Bucureşti continuă cercetările la restaurantul Beirut din Constanţa: noi acţiuni în dosar

Oamenii legii din Bucureşti continuă cercetările la restaurantul Beirut din Constanţa: noi acţiuni în dosar

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 133

Ancheta continuă la restaurantul Beirut. Oamenii legii din Bucureşti, de la Investigaţii Criminale, au fost prezenţi la Constanţa, în cursul zilei de vineri, 4 iulie. Aceştia, cel mai probabil, au căutat noi probe dar l-au chemat la faţa locului şi pe patron, respectiv George Karam. Oamenii legii au menţionat că este vorba de noi acţiuni prevăzute în dosarul de cercetare, ei făcând măsurători în zona unde s-a prăbuşit mansarda.

Totodată, anchetatorii au ridicat probe şi pe 10 şi 14 aprilie, atunci când au găsit cel de-al doilea telefon mobil, care se presupune că ar aparţine uneia dintre fetele decedate în teribilul incendiu şi tot atunci Karam a declarat că nu va mai spune nimic până la finele anchetei. Însă, între timp procurorii şi poliţiştii şi-au făcut treaba, iar, în iunie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că, în urma cercetărilor privind incendiul produs în Restaurantul Beirut din municipiul Constanţa, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de George Karam, SC Middle East Partners SRL, Constantin Pavel şi SC Tinel Cristi SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind calitatea în construcţii. Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, George Karam - în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum şi Constantin Pavel, în calitate administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluţii şi metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate), cu consecinţa decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două şi distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs. Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbuşiri şi deplasări de 400 ale structurii de rezistenţă, respectiv prăbuşiri ale acoperişului construcţiei şi podelei mansardei. La acea dată, pe 2 iulie, cei doi inculpaţi au fost puşi sub control judiciar. Reamintim că nenorocire s-a produs în luna aprilie a acestui an, când restaurantul Beirut a fost cuprins de un incendiu violent, atunci când trei fete şi-au pierdut viaţa, arzând de vii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614