REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Oamenii legii din Constanţa, „ciuca bătăilor” pe modelul Boureanu? Ce merită „smardoii” care se umflă în pene?

Oamenii legii din Constanţa, „ciuca bătăilor” pe modelul Boureanu? Ce merită „smardoii” care se umflă în pene?

Replica API 23 iunie 2017 | 00:00 422

Cazul mascaţilor care se antrenau pe plajă!

Cazul mascaţilor care se antrenau pe plajă!

Infracțiunea de ultraj nu este de ieri, de azi, cum nici comportamentul grobian nu s-a conturat recent. Însă, în ultima perioadă, parcă acțiunile "cefelor late", care se cred deasupra legii, au luat amploare, totul culminând cu scena făcută de Cristian Boureanu, când a jignit și lovit un polițist, iar când omul legii a ripostat a dat-o în victimizare. Pe motiv că omul legii nu are voie. Nici măcar atunci când tu deja ai dat. Și, pe acest model, tot mai mulți indivizi își etalează mușchii, așa cum s-a petrecut recent și la Cernavodă, la Lumina sau la Saraiu. Sau pe plajă, cu mascații, în 2013. Și cazuri sunt multe. Iar oamenii legii au luat măsurile care se impun. Dar tot "agresorii șefi" sunt nemulțumiți, încercând să găsească fel de fel de motive.

Că or exista abuzuri și din partea oamenilor legii, nimic de zis, la fel cum nu există pădure fără uscături. Însă, aici vorbim strict de scenele provocate de indivizii care vor să arate că "pumnii lor minte nu are". Iar pentru crearea unei imagini facem trimitere către episodul provocat de Cristian Boureanu. Nu este nevoie de o descriere prea mare. A început să facă un circ de nedescris, a jignit, a lovit. Când a primit și el o lovitură și a picat la pământ a început haosul, iar apoi s-a țesut ditamai scenariul în jur, oamenii împărțindu-se în două tabere. Că polițistul nu a procedat corect sau că a procedat.

Cert este că anumiți indivizi prea se cred titani și nu mai țin cont de nimic. Așa s-a întâmplat, spre exemplu, pe 14 iulie 2013, când luptătorii din cadrul SAS al IPJ Constanța se aflau la un antrenament planificat pe plajă. Atunci au fost abordaţi de cinci indivizi aflaţi în stare vădită de ebrietate, care au devenit agresivi. Totul a pornit de la o fată. Indivizii se distrau în două autoturisme staţionate pe plajă, ascultând manele şi consumând alcool. Printre aceştia se afla şi o fată care s-ar fi uitat lung după mascaţi. Prietenul fetei a observat-o şi ar fi lovit-o.

Mascaţii şi-au continuat antrenamentele pe plaja Modern, însă nu pentru mult timp. Au fost agresaţi de petrecăreţi. Indivizii le-au ţinut calea mascaţilor pe motiv că "le fură femeia". Unul dintre ei a scos o sabie din maşină, iar un altul un baston telescopic. Mascaţii au fost nevoiţi să-i liniştească pe scandalagii, fiind în legitimă apărare. Doi dintre ei au fost imobilizaţi, ceilalţi au reuşit să fugă. Unul dintre indivizi a ajuns pe patul de spital. Și de aici au început părerile întrucât, în opinia unora, oamenii legii ar fi trebuit să stea și să primească pumni, dar să nu folosească forța.

Când dau capete în gură le place, când primesc gloanțe în burtă se plâng pe Facebook!

Și acela nu este singurul caz. Și anul acesta a "început" în forță din punctul acesta de vedere. Spre exemplu, la data de 13 aprilie 2017 doi bărbați au intrat în sediul Primăriei din Saraiu unde au provocat scandal, ameninţând un angajat. În urma apelului la 112 polițiștii din cadrul Secției 7 Rurale au intervenit pe DN 22, unde au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare. Au fost executate 3 focuri de armă cu respectarea procedurilor legale. Unul dintre cartușe l-a nimerit pe unul dintre bărbații agresivi, care a fost transportat la spital cu ambulanţa.

De precizat că bărbatul a fost rănit în abdomen, iar iniţial a fost transportat la Spitalul din Hârşova, însă s-a decis transferul la Spitalul Judeţean Constanţa. Dar și aici tot suspecții au fost cei nemulțumiți, începând să "înșire" pe Facebook că polițistul a executat focuri de armă aiurea, că nu era cazul etc.. Pe principiul: să stea și să îndure. Apoi, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina, la data de 20.06.2017, ora 22.51, au fost sesizați, printr-un apel la 112, că pe o stradă din localitate are loc un conflict între două persoane.

La fața locului a fost identificat Ionuț Mocanu, în vârstă de 26 de ani, care inițial nu a dorit sa ofere detalii privind identitatea, manifestându-se agresiv, fiind necesară încătușarea acestuia și conducerea la sediul postului de poliție conform procedurilor legale. Ulterior, tânărul în cauză ar fi agresat un polițist local, în sensul că i-a dat "un cap în gură" faptă pentru care a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ultraj. La sediul postului de poliție s-a prezentat și celălalt bărbat, care a sesizat faptul că numitul Ionuț Mocanu l-ar fi agresat, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Probabil că și Mocanu e nemulțumit de faptul că a fost, probabil, smucit, când a fost imobilizat.

"Smardoi" de Cernavodă, cu manele la maxim! Fițe și pumni!

Ajungem și la Cernvodă, unde doi indivizi au făcut ditamai circul și au sfidat atât legea cât și pe cei care erau acolo pentru a o aplica. Prin urmare, ce trebuiau să facă polițiștii și jandarmii?? Mai exact, doi indivizi s-au umflat în pene, la Cernavodă! Aceştia consumau băuturi alcoolice într-un Audi A6 şi ascultau muzică la intensitate mare, iar când oamenii legii i-au rugat să se poarte civilizat s-a dezlănţuit haosul. Cei doi indivizi au dat frâu liber unui comportament grobian, unul dintre ei începând să injure şi să agreseze poliţiştii şi jandarmii.

A fost încătuşat, însă spre drumul către Poliţie celălalt a efectuat mai multe manevre periculoase în trafic, în ideea de a bloca maşina oamenilor legii, pe care a şi lovit-o. Astfel, Cătălin Dorneanu a fost încătuşat pentru comiterea infracţiunii de ultraj, pe când Constantin Ciprian Stroe - pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere. Și exemple sunt multe la malul mării, iar toți "curajoșii" care merg pe modelul lui Boureanu, pe lângă faptul că se învârt într-un anumit mediu care refuză să evolueze din punct de vedere intelectual, mai sunt încurajați și de părerile conform cărora oamenii legii nu au drepturi.

Dar nici dacă stau să încaseze pumni nu e bine pentru că sunt catalogați neantrenți. Prin urmare… cum e bine? Astfel de indivizi necesită să primească o lecție pe care să o țină minte toată viața sau să fie încurajați în a se purta precum orcii? Un singur lucru trebuie să ținem minte: dacă indivizii respectivi se cred superiori și se poartă așa cum polițiștii și jandarmii, oare cum s-ar comporta cu un civil? Sunt, oare, aceștia un pericol public?

Citește și: http://www.replicaonline.ro/cum-comenteaza-seful-mascatilor-constanteni-bataia-in-care-au-fost-implicati-subalternii-125401/

http://www.replicaonline.ro/doi-indivizi-cu-audi-a6-s-au-luat-la-tranta-cu-politistii-in-trafic-322326/

http://www.replicaonline.ro/eugen-batala-trimis-in-judecata-pentru-ultraj-264779/

http://www.replicaonline.ro/vasile-grigorenco-nu-paraseste-arestul-298031/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RUSINE POLITIE CURUPULUTA
0
0
Legi simple clare si fara portite
0
1
Legile apara faptasii cu violenta,protejeaza infractorii in general. Se invoca drepturile omului,uitandu-se ca si altii,cei cinstiti sunt oameni. O lege clara a autoapararii si a dreptului la a fi aparat chiar cu armele de catre autoritatile platite de noi,asta ar trebui sa faca labagii astia votati de popor. Asta pana nu incep gastile sa jefuiasca si sa omoare la parlamentari,la neveste de procurori si securisti. Poate nici atunci nu se trezesc labarii neamului sa ne scoata cu ajutorul legilor din evul mediu.
0
1
merita puscarie pe viata incluzand si militienii cretini ! din cauza multor militieni fricosi ori idiori au ajuns acesti zis smardoi sa-si faca de cap ! trebuie batuti pe rupte fara pic de mila iar militienii idioti si fricosi aruncati mancare la caini, nu-si merita alta soarta !
1
0
Sa le dea in barba ! Sunt de acord ca politia si jandarmeria sa isi faca treaba, sa ii pocneasca pe acesti "lake prafuiti" care sunt zmei ori in gasca , ori cand sunt beti.Ca de altfel se caca pe ei imediat
5
0
Ba da dobitoc e ala de la 06:27,el nu stie ca mascati sunt si la jandarmerie care se ocupa tot cu ordinea publica.
8
1
He,he,he!Asta de la 09:39 tine cu ambitie sa ne spuna cat de dashtept la fatat ma-sa!si se semneaza ,,neica nimeni'',adica el e nimeni in drum sau,mai bine zis, un kkt in drum.Si sa rectificam atunci,nu l-a fatat ci ,l-a defecat.E un rahatit ambitios in ploaie,ca tot e cod galben de ploi
9
3
Natie de cocalari
2
0
00:22 are dreptate. Nu in fiecare zi sunt situatii in care politistii se confrunta cu oameni violenti. De aici si ideea ca atunci cand cei cu care discuti devin violenti, se impune o situatie speciala msi ales daca daca nu ai o pregatire psihologica buna sa fii in stare sa controlezi situatia. Cred ca trupe speciale si actiunea imediata de incatusare fara prea multe discutii ar rezolva problema bataii pe care si-o iau politistii...
6
0
Ptr 06:27 sigur esti o imputiciune facuta ghem ,nu gramada, care meriti sa traiesti acolo in mediul tau legal -adica in canalizare
7
2
Ofer gratis manuale de Gramatica Limbii Romane! Pentru majoritatea celor care comenteaza. Din ce am citit, presupun ca au gasit articolul pe Facebook, in timp ce isi editau profilurile de "jmecheri" si mai puneau o poza la bustul gol. Hai sa dam cu parerea sa parem importanti. Atentie: "scoala vietii" nu se incadreaza la categoria "ultima institutie de invatamant absolvita"
3
10
Unii dintre politisti isi merita soarta .Pana acum sau bucurat de beneficiile smardoilor...chefuri bani si cate mai altele..de accea smardoii fac ce fac.
10
0
La Costinesti smardoi fac legea ,comandantul si subaltenii sunt nevoiti sa faca pace oare de ce ? au mancat la aceasi masa ,au baut la fel ,au facut cateva afaceri banoase si a intervenit primarul Traian vestitul impaciutor .Asa reiese ca la Costinesti totul este OK si acest Racaru a uitat sa mai paraseasca sediul politiei de cca 9 ani de zile avand calificative SUPER OK fiind ajutat si de primar ca doar cine da ordin sa fie escortat pana in fata casei mort de beat cu auto primariei.Pe Batariga Tudorel se fac ca nu-l vad cand circula mort de beat .Prietenul la nevoie se cunoaste.
6
3
parerea mea este ca sunteti......facuti gramada! ce are coruptia politiei cu bataia,scadalul si schimbatul valutei!coruptii si corupatorii se inteleg foarte bine!mascatii intervin in cazuri gravesi nu pentru un smeccher sa doi! Normal ca discuta mult:tu vrei sa-ti dea doua -n gura si apoi sa te intrebe de vorba! zi!cand m-oi lua dupa ttine c-un topor unde o sa nimeresti cu pistolul? in picior unde e legal sau in abdomen?
2
13
Eu ti o spun pe aia reala...La Cernavoda politia este corupta...si de aceea nu prea intervine in niciun scandal sau conflict...Baietii isi spaga si poti sa fii linsat de gorilele tatuate...La Cernavoda este raiul proxenetilor al producatoarelor al drogatilor si betivilor.Si ca sa ti dau un exemplu real la casa de schimb din Cernavoda se schimba zilnic peste 50.000 de euro.Ce inseamna ???.Deci politia sa lase naravul sa se apuce de treaba.Stau ascunsi prin carciumi la cafele si sprituri toata ziua.Pe teren sa ia pulaul strazi.
10
2
Si in cazul lui boureanu ,si in cazul de la primaria saraiu si in toate cazurile pe care le-ati enumerat se poate vedea nepriceperea politistilor:discuta mult,pana provoaca,ala trage cu arma in stomac si nu in picior- ca la lege,si trage si de aproape,cazul mascatilor - nu suna la 112 ca femeia e agresata de aia dar se bat cu ei cand le-a venit randul sa fie batuti!In TOATE CAZURILE cand politistul vede ca incepe cearta TREBUIE chemati mascatii,chiar si la cearta ca la boureanu.Politistii sunt vinovati ca nu cheama mascatii din orgoliul lor ca pot sa se descurce singuri.Si nu se descurca,
18
14

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218