REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Oamenii legii le-au vorbit elevilor despre răspunderea penală a minorilor

Oamenii legii le-au vorbit elevilor despre răspunderea penală a minorilor

Replica API 7 aprilie 2016 | 21:51 304

Educaţie

Educaţie

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ, în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, conform programelor şi campaniilor aflate în derulare. Astfel, în data de 6.04.2016 s-au desfăşurat activităţi informativ- preventive în cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu la clasele a X-a, a-XI-a şi a-XII-a, abordându-se aspecte privind legislaţia referitoare la regimul răspunderii penale a minorilor, precum şi prevenirea violenţei în rândul tinerilor, atât în incinta unităţilor de învăţământ cât şi în zonele adiacente, prevenirea infracţiunilor din sfera crimei organizate care au o incidenţă deosebită asupra tinerilor.

Activităţile informativ-preventive au fost derulate în colaborare cu specialiştii din cadrul Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa conform protocolului încheiat între instituţii. Astfel poliţiştii au discutat cu tinerii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari. Cu această ocazie s-au desfăşurat concursuri, jocuri, demonstraţii, iar poliţiştii prezenţi la activitate au diseminat mesaje preventive din sfera de interes a grupului ţintă. Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea agresivităţii şi a violenţei în mediul şcolar şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/in-atentia-adolescentilor-distribuirea-de-poze-indecente-sau-santajarea-prietenilor-pe-internet-sunt-fapte-penale-269662/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218