REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Oamenii lui Băsescu îi fac pomelnicul Vioricăi Dăncilă: cum arată naufragiul unei guvernări

Oamenii lui Băsescu îi fac pomelnicul Vioricăi Dăncilă: cum arată naufragiul unei guvernări

Replica API 6 februarie 2019 | 02:49 362

Cei de la PMP au realizat un document tip ”cartea neagră a guvernării”, în care arată ce promisiuni erau făcute de alianța PSD-ALDE în campania electorală și cum au fost acestea încălcate în timpul guvenării, conform stiripesurse.ro.

Documentul PMP se numește ”TOPUL PROMISIUNILOR MINCINOASE ALE PSD. EFECTE ALE POLITICII DEZASTRUOASE SUB GUVERNELE PSD”.

"Partidul Mișcarea Populară a realizat în luna ianuarie o analiză solidă în ceea ce privește respectarea angajamentelor asumate de PSD în urmă cu doi ani de zile față de români. Am elaborat aici un raport de guvernare al activității guvernelor PSD în perioada 2017-2018. Ne aflăm la mijlocul acestei legislaturi, sunt doi ani de activitate de când PSD și-a pus în aplicare programul de guvernare și în urmă cu doi ani de zile prin ordonanța 13 se punea în aplicare programul de guvernare marca Dragnea", a declarat Eugen Tomac, într-o conferință de presă susținutăm marți, la Parlament.

El a adăugat că din februarie 2017 legislația a fost modificată de 5.000 de ori prin ordonanțe.

"Românii trebuie să știe că din februarie 2017 până în prezent, legislația din România a fost modificată de 5.000 de ori, prin ordonanțe prin legi, prin decizii. Acest guvern a promis 2.500 de creșe și grădinițe nou construite. Nu s-a întâmplat nimic din ceea ce au promis. Avem în schimb un program de guvernare marca Dragnea, care în proporție de 95% este preocupat doar de situația din justiție", a completat Tomac.

Raportul realizat de către PMP cuprinde 12 domenii, fiecare având căte un motto reprezentativ pentru modul în care aceștia consideră că a fost abordat de către Guvern. Spre exemplu, în cadrul celui dintâi domeniu, Macroeconomie și fiscalitate, este citată o gafă a premierului Viorica Dăncilă: „ România se situează pe locul 7 în ceea ce privește dinamica exporturilor totale, DEVASTÂND ... state puternice precum Franța cu 4,6%, Germania, cu 4,1% sau Italia cu 3,8%.”

PMP reproșează Guvernului modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, plus reglementările făcute în ultimii doi ani în domeniul justiției.

„Modificarea codurilor penale; Subminarea independenței justiției; Compromiterea luptei anticorupție; Demiterea Procurorului-șef al DNA; Încercarea de demitere a Procurorului General; Creșterea puterii ministrului justiției asupra carierei magistraților; Înființarea secției de urmărire a magistraților Blocarea anchetelor penale – de exemplu, procurorii care s-au ocupat de anchetarea mitingului din 10 august sunt cercetați disciplinar; Restricții politice aplicate libertății presei – de exemplu, ANAF, Poliția și Agenția pentru protecția datelor au cerut socoteală jurnaliștilor de la Rise Project, la fel cum Jandarmeria și DIICOT au încercat să intimideze jurnaliștii de la TVR și Realitatea TV”, potrivit raportului realizat de PMP.

De asemenea, raportul arată că infrastructura este la „pământ”.

"În campania electorală, Dragnea a promis: realizarea a 6 autostrăzi: Coridorul IV Constanța-Nădlac, Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvania, Autostrada Pitești-Craiova, Drum expres

București-Craiova-Timișoara și Autostrada Tg. Mureș-Iași; La preluarea mandatului de prim-ministru, Viorica Dăncilă a anunţat că, în trei ani, va construi 350 de kilometri de autostradă; Fostul ministru al Transporturilor Felix Stroe a declarat, în octombrie 2017, că în anul 2018 vor fi daţi în folosinţă cel puţin 150 de kilometri de autostradă", conchide sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Basescu a avut sange in instalatie si le-a rupt coltii la toti HOTII, mari patroni de multinationale si trusturi media Tv. Ce se mai vaiecareau alde patriciu, voiculescu, ovidiu vantu...ia spart Base pa toti! Tot Base le-a taiat ghearele hraparete sacalilor la pensiile speciale si i-a adus pa toti cu pensii dupa CONTRIBUTIVITATE, adica dupa munca nu ca acum cu SPECIALII godaci psd ai lu DRACnea care ne mananca tot bugetul si ne omoara pe toti. TAIATI ORBILOR PENSIILE SPECIALE CA INGROPATI TARA SI PE NOI TOTI! HOTILOR, CRIMINALILOR.
4
1
sa se uite ce au facut ei cat au fost la guvernare si pe urma sa vorbeasca de altii. Atunci au facut pomelnicul romanilor.
1
4
remember penelei de azi sunt pedelei de ieri,prosti hoti si neaveniti asta nu avantajeaza muiepesdei
0
4
Au dreptate. Dar nu de la astia, nu de la PMP care este zero, nu de la astia care au nenorocit tara, nu de la Basescu cel ce a terminat totul in tara asta trebuie sa vina
7
7
Foarte bine! Au si dreptate. Numai promisiuni si minciuni, la ciumatii astia!
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218