REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Oamenii lui Dacian Cioloș, plângere penală pentru Viorica Dăncilă: este abuz în serviciu

Oamenii lui Dacian Cioloș, plângere penală pentru Viorica Dăncilă: este abuz în serviciu

Replica API 12 octombrie 2018 | 18:32 290

Viorica Dancilă

Fostul ministru al Muncii din guvernul tehnocrat, Dragoş Pîslaru, a declarat, la Digi FM, că Mişcarea România Împreună ia în calcul o acţiune în instanţă împotriva premierului Viorica Dăncilă, după ce 13 din cei 15 membri din partea societăţii civile ai Consiliului Economic şi Social (CES) au fost schimbaţi pentru că ”deranjau planurile Executivului”.

”Spre stupefacţia Guvernului, oamenii ăia chiar voiau să citească actele normative şi să-şi exprime opinii conform rolului constituţional pe care îl are CES. Revocarea printr-un act administrativ nu mai e posibilă, odată ce mandatul este stipulat în lege că este de 4 ani. Prin urmare, există foarte multe considerente care indică un abuz în serviciu din partea primului-ministru şi lucrurile nu o să rămână în aer. (...) Luăm în calcul o acţiune în instanţă”, a afirmat Dragoş Pâslaru.

Iată comunicatul celor de la Ro+:

„Mișcarea România Împreună (RO+) condamnă cu fermitate modul în care Guvernul PSD-ALDE a decis să mutileze Consiliul Economic și Social (CES).

Doamna prim-ministru Dăncilă declara, cu profesionalismul caracteristic, că „reduce“ democrația în mai. Se dovedește a fi, practic, singura promisiune pe care Guvernul PSD-ALDE pare hotărât să o respecte. Joi, 11 octombrie, prin Decizia prim-ministrului Nr. 273, au fost schimbați 13 din cei 15 reprezentanți ai societății civile din cadrul Consiliului Economic și Social (CES).

Fără nici o justificare sau evaluare, fără nicio consultare prealabilă, fără o minimă transparență, experți cunoscuți și în marea lor majoritate respectați au fost înlocuiți pentru că au îndrăznit să dezbată și să aibă opinii critice valide cu privire la actele promovate de Guvern. Adică să își îndeplinească rolul în cadrul CES.

„Consiliul Economic și Social (CES) este o instituție publică de interes național, autonomă, constituită în scopul realizării dialogului tripartit la nivel național dintre organizațiile patronale, organizațiile sindicale și reprezentanți ai societății civile.

România devine rapid una dintre cele mai nedemocrate țări ale Uniunii Europene. Din păcate, devine din ce în ce mai clar că nepotismul și sinecurile sunt «valorile» prioritare ale coaliției de guvernare.

Eurosceptic, corupt, măcinat de scandaluri interne, condus de oameni cu probleme uriașe cu justiția și incompetenți, PSD ne conduce rapid și sigur către iliberalism.

România are nevoie de decență, profesionalism, meritocrație și cinste. Ieri a fost o dovadă că valorile acestea sunt incompatibile cu guvernarea actuală“, a declarat cofondatorul Mișcării România Împreună (RO+) Dragoș Pîslaru.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este idioata nici ea nu stie ce face
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367