REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Oamenii lui Tucan în Consiliul Judeţean, rebeliune la vot! S-au abţinut la toate proiectele iniţiate de Ţuţuianu

Oamenii lui Tucan în Consiliul Judeţean, rebeliune la vot! S-au abţinut la toate proiectele iniţiate de Ţuţuianu

Replica API 20 iunie 2018 | 00:00 493

Probleme în ALDE Constanţa

Probleme în ALDE Constanţa

Jean Paul Tucan

Credeaţi că PNL reprezintă opoziţia în Consiliul Judeţean Constanţa? Ei bine, nu! Doi reprezentanţi ai ALDE, partid aflat la guvernare alături de PSD, au făcut notă discordantă în şedinţa de ieri de la CJC. Spre surprinderea unora şi în totală contradicţie cu votul exprimat de Daniel Learciu (vicepreşedinte CJC din partea ALDE), Marcel Savlovschi şi Steluţa Lebidov s-au abţinut la fiecare proiect.

Nu a contat că era vorba despre înfiinţarea unor adăposturi pentru oamenii străzii ori de numirea unui nou director într-o instituţie, cei doi au spus “pas” tuturor proiectelor iniţiate de preşedintele CJC Horia Ţuţuianu (PSD). Nu că ar fi contat la număr voturile lor, însă a fost un semnal de nesupunere. De ce sau cu ce direcţie… e o discuţie care va fi tranşată chiar în sânul ALDE, după cum a precizat chiar preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a ALDE Constanţa, Andrei Gerea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Daniel Learciu, prezent la şedinţa ordinară de ieri, a votat cu “pentru” toate cele 23 de proiecte aflate pe ordinea de zi, la fel cum au votat şi consilierii PSD. Doar Savlovschi şi Lebidov s-au abţinut, fapt care a alimentat speculaţia cum că la mijloc s-ar afla “mâna lui Jean Paul Tucan”. Tucan, vicepreşedinte al ALDE la nivel naţional, şi-ar juca astfel cartea preluării controlului în organizaţia Constanţa, pe fondul discuţiilor privind viitoarele alegeri interne.

Amintim că Steluţa Lebidov a intrat pe post de consilier judeţean în locul lui Emil Banias, “mazilit” din CJC odată cu deputatul Mircea Banias (fost lider al ALDE Constanţa), anul trecut. Interesant că, potrivit declaraţiei de avere, Lebidov este angajată în firmele lui Tucan. La fel, şi Savlovschi (care figurează în declaraţia de avere ca director la JTA Trans Group).

De precizat că cei doi nu au avut, până în prezent, “ieşiri” la vot precum cel de ieri. Abţinerea celor doi consilieri a fost sesizată şi de conducerea ALDE, iar situaţia a intrat în analiză. “Se discută cele întamplate şi apoi vom comunica ce s-a decis”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, Andrei Gerea, preşedinte interimar ALDE Constanţa.

P.S., A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alt hotz ne pedepsit...la facut masa in helicpoter
5
1
Si mai cum? CINE ESTE?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614