REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Oana Pellea luptă pentru imaginea tatălui său. Actrița cere ca bustul ruginit al lui Amza să fie casat

Oana Pellea luptă pentru imaginea tatălui său. Actrița cere ca bustul ruginit al lui Amza să fie casat

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 501

Oana Pellea

Foto: Facebook / Oana Pellea

Primăria Craiova a aşezat mai multe busturi ale unor personalităţi lângă o parcare din oraş. Printre ele se află şi cel al lui Amza Pellea. Busturile arată deplorabil: ruginite, chituite şi prinse de soclu cu şuruburi grosolane. Oana Pellea, fiica faimosului actor, a răbufnit: “Cer politicos ca acest bust să fie casat! Decât aşa, mai bine nimic!”.

Intenţie bună, rezultat lamentabil! În urmă cu câţiva ani, pe vremea edilului Antonie Solomon, Primăria Craiova a plătit mai multe busturi de bronz pentru a cinsti memoria unor personalităţi marcante ale Olteniei. Busturile au fost aşezate iniţial pe Aleea Personalităţilor, dar cu timpul au dispărut pentru că începuseră să se deterioreze.

Printre busturile personalităţilor originare din Oltenia se numără şi cel al marelui actor Amza Pellea. Fiica artistului a reacţionat imediat când a aflat ce se întâmplă la Craiova, scrie adevarul.ro. Iată ce a scris actriţa pe pagina sa de Facebook: “Aşa cinsteşte Primăria Craiova personalităţile Olteniei. Printre aceste busturi ruginite se afla şi bustul AMZA PELLEA. Mai-marii Craiovei nu au găsit alt fel de a cinsti memoria lui decât printr-un bust de «bronz» ruginit. Am fost la inaugurare. Mi-am dat acordul pentru acest bust. Mi s-a spus că este din bronz... Oricum... diploma, bustul şi o plăcuţă memorială reprezintă tot ce a făcut Craiova pentru memoria tatălui meu. Bustul a fost în faţa Teatrului Naţional Craiova. De acolo l-au mutat... la «bronz vechi» aruncat (depozitat) undeva... acum a reapărut într-o stare jalnică”.

Actriţa a decis că e momentul unei măsuri drastice. “În calitate de unică moştenitoare, mă văd nevoită să apăr imaginea şi memoria tatălui meu. Deci: din acest moment, Primăria NU mai are aprobarea mea de a expune acest monument. Folosirea fără acordul meu constituie ilegalitate. Cer politicos ca acest bust să fie casat! Decât aşa, mai bine nimic. Oricum... AMZA PELLEA este în inimile românilor şi este iubit şi după 37 de ani de la plecarea de pe pământ. În plus, iubirea mai are un avantaj: nu rugineşte niciodată”, încheie Oana Pellea, potrivit click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara arde si baba se piaptana! Despre ce vorbim, dupa 37 de ani de la plecarea de pe pamant a marelui actor ?? De ce nu-i faci tu un nou bust, tu unica mostenitoare ?!?!... A fost... altul, la rand..... Poate vrei si tu un "bust"....ha, ha....
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367