REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Obama: Mulți americani de religie musulmană trăiesc cu frică

Obama: Mulți americani de religie musulmană trăiesc cu frică

Replica API 19 februarie 2015 | 00:12 276

Președintele american Barack Obama a recunoscut miercuri că numeroși americani musulmani trăiesc cu frică după uciderea, în urmă cu o săptămână, a trei studenți musulmani la Chapel Hill, în sud-estul SUA, informează AFP.

'Nu știm încă de ce acești trei tineri (...) au fost asasinați brutal la Chapel Hill. Dar știm că mulți americani musulmani din țară sunt îngrijorați și le este frică', a scris Obama într-un articol publicat în a doua zi a unui summit dedicat combaterii violenței extremiste la care participă reprezentanți din 60 de țări.

'Americanii de toate religiile și de toate originile trebuie să rămână uniți cu o comunitate în doliu și să insiste asupra faptului că nimeni nu trebuie vreodată să devină o țintă din cauza a ceea ce este, a modului în care arată sau a credinței sale', a adăugat președintele american în textul publicat în Los Angeles Times.

Cele trei crime au provocat un val de emoție în SUA și în lume, mai multe mii de persoane asistând joi la funeraliile tinerilor.

Poliția nu a stabilit încă dacă victimele au fost ucise din cauza religiei lor sau a unui conflict între vecini. Presupusul autor al crimelor, Craig Stephen Hicks, de 46 de ani, s-a predat poliției după atacul armat.

'În contextul în care Al-Qaida și organizația Statul Islamic răspândesc minciuna că SUA sunt în război cu Islamul, avem cu toții un rol de jucat în apărarea valorilor pluralismului care ne definește', a adăugat Obama. 'Acest pluralism a fost amenințat de ideologii sau de indivizi plini de ură', a adăugat liderul de la Casa Albă, evocând în special atacul criminal comis în august 2012 într-un templu sikh din Oak Creek, statul Wisconsin, sau uciderea a trei membri a comunității evreiești din Kansas, în aprilie 2014.

Barack Obama va susține miercuri seară un discurs în cadrul acestui summit pentru combaterea violenței extremiste anunțat de Washington în ianuarie, la puțin timp după atentatele de la Paris, dar pregătit de multă vreme.

Joi, la summit vor participa Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, miniștrii de interne francez și britanic, Bernard Cazeneuve și Theresa May, miniștrii de externe al Iordaniei și Japoniei, Nasser Judeh și Yasuhide Nakayama, precum și Iyad Madani, secretar general al Organizației pentru cooperare islamică (OCI).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614