REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

OBICEIURILE unui POLIȚIST: MESE PLĂTITE de INCULPAȚI și ȘPĂGI ca să ÎNCHIDĂ OCHII!

OBICEIURILE unui POLIȚIST: MESE PLĂTITE de INCULPAȚI și ȘPĂGI ca să ÎNCHIDĂ OCHII!

Replica API 7 iulie 2020 | 00:25 4376

Un polițist din județul Constanța a fost condamnat, de către magistrații Tribunalului, la 2 ani și 10 luni, pentru trafic de influență și înșelăciune. Decizia nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, care urmează a se judeca pe 17.09.2020. Acesta este acuzat că a cerut bani de la un bărbat pe care l-a depistat sub influența băuturilor alcoolice, la volan. În plus, se pare că acesta beneficia și de mese gratuite, dar preciza că are ”legături” pe la diferite servicii pentru a-l ajuta cu o soluție favorabilă în dosar.

foto: arhivă

Este vorba despre Romeo Moțoc, care a activat la Poliția Cuza Vodă și care a mai fost în atenția opiniei publice și cu alte ocazii. De data aceasta, este vorba de faptul că un bărbat fusese oprit de catre lucrători de poliție din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă, pe când conducea un autoturism marca Opel, pe raza localității, și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmindu-se dosar penal. Ca urmare a cercetărilor desfășurate, conducătorul auto a fost condus la secție pentru a da o declarație. Aici, acesta ar fi întrebat dacă există posibilitatea ,,rezolvării problemei,, pe altă cale, iar polițiștii aflați acolo i-au spus că nimeni nu îl va ajuta în modalitatea pe care o insinua, atrâgându-i atenția în mod expres să nu ofere bani nimănui.

ȘPAGĂ și MASĂ ACHITATĂ de cel depistat!

După ce șoferul a părăsit incinta, ar fi fost interpelat de Romeo Moțoc (persoană pe care o cunoștea de mai mulți ani, întrucât mai fusese oprit în trafic în trecut de către acesta, având o relație oarecum apropiată) și au stabilit să se deplaseze împreună la Serviciul de Medicină Legală Constanța, pentru ca lucrătorul să plaseze mostrele biologice prelevate cu două zile înainte (întrucât denunțătorul a fost depistat în trafic într-o zi de sâmbătă, mostrele biologice nu au fost transportate imediat la SJML. Astfel, Moțoc s-a urcat în mașina denunțătorului (șoferul în cauză). Pe drum și-a arătat disponibilitatea de a-l ajuta în rezolvarea problemelor penale, transmițându-i că în schimbul sumei de 1000 de euro va interveni pe lângă angajați din cadrul SJML, asupra cărora l-a asigurat că are influență, în virtutea calității sale de polițist, pentru ca aceștia să stabilească un rezultat al alcoolemiei sub limita de la care fapta denunțătorului ar fi constituit infracțiune. Șoferul a fost de acord, însă i-a transmis că nu are întreaga sumă asupra sa. După ce inculpatul a lăsat recipientele cu mostrele de sânge la Serviciul Județean de Medicină Legală, s-au deplasat la un restaurant din municipiul Medgidia, în zona Stadionului, unde au mâncat, întreaga consumație fiind achitată de șofer (inclusiv pentru polițist). Menționăm că se aflau mai multe persoane.

A doua tranșă de bani…, dar alcoolemia prezentă

Polițistul a primit atunci 1.500 de lei, reprezentând o tranșă din suma totală de 1000 de euro. Denunțătorul, adică șoferul, a susținut că, în perioada următoare, la câteva zile de la acest episod, a fost fost contactat telefonic de către inculpat, care i-a cerut să se întâlnească în scopul remiterii diferenței de bani. Astfel, s-au întâlnit în localitatea Peștera, în apropierea unui PECO. Au intrat în mașină, ocazie cu care denunțătorul i-a mai remis suma de 1000 de lei. În perioada următoare, șoferul a fost sunat de șeful de Post, care i-a transmis că a primit rezultatul alcoolemiei (2,10 g-l alcool pur în sânge) moment in care denunțătorul a realizat că a fusese înșelat de Moțoc cu privire la intervenția acestuia pe lângă funcționari din cadrul SJML, astfel că îi daduse degeaba acei bani cu titlu de mită. Ca urmare, i-a relatat șefului de post cele întâmplate și a luat hotărârea de a sesiza organele abilitate.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: CE GĂINAR! Un poliţist din Constanţa a încercat să-i fraierească pe angajaţii de la Dedeman!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce aveti cu Bozolan ? Face cei mai buni mici din Mangalia . Daca mai srvesti si o bere pe langa mici, ai AVERTISMENTUL asigurat pe viitor. Deci, nu uitati ! Mici cumparati de la Bozolan iti asigura deplasarea cu auto fara sa ai deranj . Micii de la Bozolan, face bine la condus !
0
0
ptr astfel de eforturi primwsc aceste jeguri, acesti borfasi pensii speciale, iesire la pensie la 45 ani, salarii, solde diverse fara numar , fara numar, am inteles ca primesc si locuinte ale caror contracte sunt platite tot de noi cei multi, cinstiti, corectii, cu principii
3
0
Asa fac toti , fomistiiii
3
0
Sunt multi politisti corupti, apoi si mizerabilii de procurori.
9
1
...am crezut ca este vorba de seful nostru...NICOLAE EMILIAN..cel mai tare om de pe planeta...pe el nu-l verifica nimeni..el are utiltatile oferite cu titlu...GRATUIT...din partea...ENEL-DOBROGEA...RAJA CONSTANTA..si SACT CERNAVODA.societatea de termie..el nu plateste nimic statului de circa 25 ani...oare statule roman,chiar ti-a luat DUMNEZEU mintile???chiar nimeni nu vrea sa-l lucreze pe acest mare...HOT???
9
0
Pentru cei sub juramant in caz de infractiuni dovedite,pedepse duble!
7
2
Capul lui Motoc il vrem... hi hi
7
0
la mangalia POSTICA SI COLEASA si acum m ai merg pe la targ si pe la micile magazine si pleaca cu punga
11
0
la fel si la Mangalia, cu bozolan. amenda te pune sa o platesti cumparand mici de la bodega lui "la coltu' vesel ''
11
4
cum alegi din 100 de politisti,un politist pomanagiu si shpagar? Solutie-Alegi unul la intamplare
13
2
cum adica unui politist? vrei sa zici - multor politisti
14
1
Taranisme ieftine. Doi prosti, amandoi. Unul fraier, celalalt sobolan denuntator!
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367