REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Obiectivul primei întâlniri dintre noul director de la Oil Terminal şi sindicaliştii: primele de Paşte

Obiectivul primei întâlniri dintre noul director de la Oil Terminal şi sindicaliştii: primele de Paşte

Replica API 12 aprilie 2012 | 00:00 721

Compania se scufundă, dar nu se predă

Compania se scufundă, dar nu se predă

Schimbarea directorului general al societăţii petroliere Oil Terminal pare să îi pună pe gânduri pe unii dintre cei care, în ultima perioadă, se agitau şi strigau în gura mare că vor un alt director în locul lui Silviu Ioan Wagner. În cele din urmă, reprezentanţii ministerului de resort au dispus înlocuirea lui Wagner cu Emil Rohat. Deşi acesta a declarat că încearcă să aibă un dialog normal cu sindicatele, unii dintre sindicalişti s-au arătat îngrijoraţi de noua conducere, poate chiar mai îngrijoraţi decât pe vremea lui Wagner. Totuşi, noul director susţine că le va întinde mâna, aşteptând să vadă şi reacţiile, însă, pe primul loc este situaţia economică a societăţii, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat pierderi masive.

Reporter: Spuneţi-ne despre dumneavoastră, de când activaţi în cadrul Oil Terminal, ce profesie aveţi şi ce funcţii aţi mai deţinut până în prezent la această societate?

Emil Rohat: Lucrez în Oil Terminal din 1990, imediat după revoluţie, sunt de profesie mecanic, am specializare în automobile, din 90 încoace am lucrat ca şef al compartimentului transporturi, apoi am lucrat ca inginer tehnolog la secţia mecanică, şef birou mecano-energetic, şef serviciu tehnic, şef serviciu investiţii mentenanţă şi director tehnic, iar acum sunt director general interimar pentru o perioadă scurtă de timp, până la implementarea managementului privat în societate.

Rep.: Ce părere aveţi despre această schimbare, privind managementul societăţii?

E.R.: Societatea trece printr-o perioadă grea, după cum se ştie. Nu prea avem treabă, încercăm să ne chibzuim şi să facem numai ce trebuie, să reducem costurile la minim ca să putem exista. Sper să mă descurc, să pot ţine societatea pe linia de plutire.

Rep.: Care sunt atuurile dumneavoastră, comparativ cu ceilalţi colegi, care au dus la numirea în funcţia de director general?

E.R.: Toţi ceilalţi colegi sunt buni profesionişti, dar poate experienţa şi-a spus cuvântul. Mă gândesc că poate s-a ţinut cont că am trecut prin mai multe etape diversificate, nu am avut o fucnţiei şi atât.

Rep.: Din punctul dumneavoastră de vedere credeţi că se impunea schimbarea directorului general, dat fiind acţiunile de protest din ultima perioadă, întreprinse de sindicalişti?

E.R.: Această schimbare a fost gândită de acţionarul majoritar al societăţii, care este statul, Ministerul Economiei. Nu pot nici să confirm, nici să infirm acest lucru.

Rep.: Veţi colabora cu sindicatele? Ce credeţi că trebuia făcut pentru evitarea tensiunilor din ultimele luni, dintre conducere şi sindicalişti?

E.R.: Eu o să încerc să evit aceste tensiuni. Am stabilit o întâlnire cu sindicaliştii, prima mea întâlnire cu ei în noua funcţie. Sper că dacă întind mâna, să îmi întindă şi ei. Mai multe pot spune după şedinţa care are ca obiect acordarea primelor de Paşte.

Rep.: Credeţi că fostul director general, Silviu Ioan Wagner, a greşit cu ceva în timpul "mandatului" său? Aveţi ceva să-i reproşaţi?

E.R.: Eu am avut o relaţie bună cu domnul Wagner, nu am fost subalternul dumnealui, nu pot spune că a făcut bine sau rău. Dacă o să fac eu mai bine sau mai rău, se va vedea în viitor.

Rep.: Care este primul lucru la care v-aţi gândit şi pe care îl veţi pune în aplicare, odată cu numirea în funcţie? Ce măsuri veţi lua pentru remedierea situaţiei economice a societăţii, dat fiind că s-au înregistrat pierderi însemnate în primele 3 luni ale anului?

E.R.: După cum am spus, intenţia mea este să fac în aşa fel încât să revenim pe linia de plutire şi să ne încadrăm în BVC (raportul buget-venituri-cheltuieli n.r.). Nu este vorba de o singură măsură, sunt foarte multe măsuri complexe. Este mult de muncă, nu vă pot spune care ar fi prima măsură pe care am să o iau. Nu am avut destul timp la dispoziţie, nici nu vreau să spun că am să fac ceva anume, apoi să încep cu altceva. O să mă întâlnesc şi cu colegii mei, ceilalţi directori, ca să discutăm şi să luăm o hotărâre de comun acord.

Rep.: Veţi continua proiectele începute de domnul Wagner?

E.R.: Sunt proiecte de investiţii şi reparaţii care au fost începute, bineînţeles că se vor continua, în funcţie de banii alocaţi pentru aceste proiecte.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614