REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Octavian Jurma avertizează cu privire la valul patru: 'Relaxarea este înspăimântătoare'

Octavian Jurma avertizează cu privire la valul patru: 'Relaxarea este înspăimântătoare'

Replica API 5 august 2021 | 00:00 505

Cercetătorul Octavian Jurma a vorbit despre importanța vaccinării, dar și despre riscuri în fața cărora se expune persoanele care nu s-au imunizat în fața COVID-19, odată cu sosirea valului patru al pandemiei.

Octavian Jurma

Totodată, Jurma spune că relaxarea cu care România întâmpină valul patru este înspăimântătoare, cele mai multe cazuri confirmate fiind infectări cu această variantă.

În opinia cercetătorului Octavian Jurma, restricțiile impuse persoanelor nevaccinate ar fi deja o măsură aplicată mult prea târziu în România, speranța fiind în persoanele tinere care s-ar putea imuniza odată cu reluarea cursurilor.

„Cred că cei care sunt hotărâți să nu se vaccineze reprezintă sub 25% din populație. Avem acești 50% care sunt relativ ușor de convins să se vaccineze, având în vedere că majoritatea persoanelor care se vaccinează în ultimele săptămâni o fac pentru a pleca în vacanță fără probleme.

Restricțiile funcționează, pentru că, spre exemplu ele sunt normale în țările în care sunt aplicate, acolo unde cei vaccinați sunt scoși de sub restricții”, spune medicul.

Festivalurile și evenimentele cu un număr mare de participanți ar fi putut fi o altă metodă prin care populația tânără ar fi fost stimulată să se vaccineze, a mai precizat cercetătorul.

„La noi vaccinarea a ajuns la un stadiu când este prea puțin să intervii cu restricții. Majoritatea sunt nevaccinați și este complicat, dar am putea profita de vaccinarea în rândul tinerilor. Încep școlile, foarte mulți părinți sunt îngrijorați de situația din școli și dacă am începe să vaccinăm copii, el poate să își convingă familia.

Mai avem și festivalurile, evenimentele foarte mari, la care ar trebui să aibă acces doar cei vaccinați, în mod normal. Dacă am fi restricționat accesul doar pentru vaccinați, am fi putut imuniza în special categoria tinerilor”, a explicat medicul, în direct la B1 TV.

Majoritatea cazurilor de infectare sunt cu varianta Delta, spune Octavian Jurma, iar în rândul infectărilor cu această nouă tulpină a apărut și primul deces.

„Evoluția Delta este absolut fulminantă. Marea majoritate a cazurilor sunt cu Delta, iar din păcate avem și primul deces generat de Delta, în rândul persoanelor vaccinate.

Din rândul celor 14 decese cauzate de tulpina Delta, o persoană a fost vaccinată completă, cu cele două doze, acum 100 de zile. Delta este o tulpină foarte serioasă, mult mai periculoase decât tulpina Alpha.

Relaxarea cu care întâmpinăm valul patru este înspăimântătoare”, a mai adăugat medicul Octavian Jurma, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare chiar asa sa fie ori citesti in stele ? Ce te face sa crezi, sa spui asa ceva chiar nu pot intelege ? Ai trecut prin asta de esti asa comvins ? Cu siguranta abia astepti sa stam iar inchisi in case !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920