REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Odată cu poleiul pe şosea, apare încă un "pericol": radarul Poliţiei!

Odată cu poleiul pe şosea, apare încă un "pericol": radarul Poliţiei!

Replica API 12 decembrie 2012 | 00:00 147

Atenţie, şoferi, Dancu v-a pregătit ceva

Atenţie, şoferi, Dancu v-a pregătit ceva

Acţiunile constante ale Poliţiei Rutiere Constanţa au scăzut în mod simţitor numărul accidentelor din ultima perioadă, dar au reuşit să sporească şi atenţia pe care şoferii o acordă în trafic. Filtrele de poliţie îşi vor face apariţia odată cu formarea poleiului pe carosabil, astfel vor fi verificaţi şoferii dacă au maşinile echipate pentru sezonul rece.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa se vor concentra în următoarea perioadă pe fluidizarea traficului, dar şi pe scăderea numărului de accidente, cauza principală fiind traversarea prin loc nepermis, urmată de neacordarea priorităţii auto. "În momentul în care apar primele semne de polei se vor face filtre de poliţie. Pe lângă problemele pe care le avem specifice pentru sezonul rece, încercăm în zonele aglomerate să intervenim pentru fluidizarea traficului şi ne concentrăm în continuare pe cazuri cauzatoare de accidente: neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate auto şi traversările printr-un loc nepermis. Principala cauză a accidentelor este traversarea prin loc nepermis, victimele sunt în general persoane în vârstă, după care următoarea cauză este neacordare prioritate auto, chiar dacă s-au luat măsuri, prin crearea de sensuri giratorii. Se vede o oarecare îmbunătăţire şi a scăzut numărul accidentelor în aceste intersecţii. Cea de-a treia cauză este neacordarea priorităţii pietonilor", a declarat, pentru "Replica", şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, Constantin Dancu. Şeful Poliţiei Rutiere Constanţa a transmis şoferilor şi un mesaj: "Îi îndemn la calmitate. Toate problemele din trafic pleacă de la lipsa de calm. Trebuie să învăţăm şi noi ceva de afară. Este adevărat că vrem autostrăzi ca-n afară, dar când le avem circulăm pe contrasens, cu viteză. Să luăm de afară nu numai ce vrem, ci şi ce este bine", a transmis Constantin Dancu. Facem precizarea că instalarea poleiului pe drumurile din Constanţa este posibilă chiar de azi.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614