REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

„Odică fără frică” nu se potoleşte: de la automutilări şi furturi, la tâlhării!

„Odică fără frică” nu se potoleşte: de la automutilări şi furturi, la tâlhării!

Replica API 3 decembrie 2014 | 22:43 360

A luat-o de la capăt

A luat-o de la capăt

Florin Laurenţiu Odică, de 37 de ani, a făcut-o iar lată. A fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru tâlhărie, însă, pe timpul detenţiei, şi-a bătut joc de angajaţii Penitenciarului Poarta Albă cum a ştiut el mai bine. Cum avea chef să iasă la aer, să mai schimbe peisajul, se apuca să se automutileze. Timpul a trecut, individul a fost eliberat, după care s-a apucat de furat prin Năvodari. Acum, însă, a fost prins iar pe picior greşit, fiind autorul unei tâlhării.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în seara zilei de 29.11.2014, în jurul orelor 18.00, în timp ce se afla în oraşul Năvodari, zona Troiţă, Odică a deposedat-o pe persoana vătămată N.G.M, prin smulgere de un portofel ce conţinea bani şi acte. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Însă, „Odică fără frică”, este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii. Şi în trecut se ocupa cu tâlhăriile, motiv pentru care, în anul 2008, se afla la Penitenciarul Poarta Albă, unde avea de ispăşit 6 ani de închisoare. Era inclus într-un program în care avea destulă libertate, ocupându-se de treburi gospodăreşti, dar, cum a fost implicat într-un scandal cu un alt deţinut, i s-a tăiat „macaroana”. Supărat că trebuie să stea numai în celulă, Odică s-a apucat să-şi bată joc de angajaţii penitenciarului. Şi-a bătut de vreo patru ori cuie în cap, fiind astfel transportat la spital. Ajuns acolo, se răzgândea şi nu îşi dădea acordul pentru o intervenţie chirurgicală. Cum, fără acordul lui, medicii nu puteau face nimic, era adus înapoi, în penitenciar. Aici, îl apucau durerile şi vroia la spital. Ajuns acolo, iar se răzgândea şi tot aşa. În toate aceste curse spital - penitenciar, individul a ajuns chiar şi la o unitate spitalicească din Bucureşti, unde nu s-a abătut de la regulă, bineînţeles. Ulterior a fost prins la furat tot în Năvodari.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218