REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Oferta-fulger a lui Dăncilă pentru Iohannis: PSD lansează propriul ACORD POLITIC NAȚIONAL în 7 puncte

Oferta-fulger a lui Dăncilă pentru Iohannis: PSD lansează propriul ACORD POLITIC NAȚIONAL în 7 puncte

Replica API 5 iunie 2019 | 00:00 209

Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis

PSD a luat la cunoștință, în urma conferinței de presă a Președintelui Klaus Iohannis de astăzi, și nu în timpul consultărilor, de intenția acestuia de a propune partidelor politice din România un acord politic național pentru consolidarea parcursului european al României, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii. În replică, PSD lansează 7 puncte proprii pentru negocieri:

„PSD va analiza în cadrul Comitetului Executiv Național propunerea președintelui Iohannis și va formula un răspuns oficial.

PSD susține consensul politic pe temele majore de interes național, mai ales atunci când un astfel de demers este unul real și nu un joc electoral.

PSD a susținut și va susține întotdeauna orice înțelegere politică benefică interesului României.

Considerăm însă că în acest moment în care se discută despre crearea unui consens politic e necesar ca un eventual pact încheiat între toate partidele politice să mai conțină câteva aspecte vitale pentru interesul României:

1. Susținerea unei Uniuni Europene cu o singură viteză, în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii.

2. Acțiunea tuturor forțelor politice din România pentru înlăturarea dublului standard în Uniunea Europeană. Nimic din ce este permis în alte state membre să nu fie interzis în România, iar ceea ce este respectat în alte state să fie respectat și în România.

3. Condamnarea protocoalelor secrete încheiate între instituțiile din sistemul judiciar și alte instituții. Justiția trebuie să fie independentă și transparentă.

4. Asigurarea și garantarea independenței judecătorilor față de influențele politice, cât și față de orice altă formă de presiune exercitată asupra acestora.

5. Garantarea și respectarea în totalitate, inclusiv prin procesul de legiferare, a prevederilor Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și condamnarea publică a oricărei forme de abuz.

6. Armonizarea legislației românești la valorile și principiile europene pentru înlăturarea oricăror forme de discriminare din societatea românească.

7. Promovarea la nivelul Uniunii Europene a instituirii salariului minim european valabil pentru companiile care activează în mai multe state membre, astfel încât să se elimine discriminarea în privința salarizării pe teritoriul Uniunii.

În ce privește includerea într-un asemenea protocol politic a prevederilor votate deja la referendum, considerăm că politicienii nu au dreptul și nu pot decide peste voința românilor. Cetățenii s-au pronunțat deja asupra celor două întrebări.

Voința românilor nu poate fi negociată între politicieni. Prevederile referendumului trebuie transpuse imediat în legislație, indiferent dacă partidele încheie sau nu un pact politic”

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este buna propunerea
6
0
Eu si cu seful meu Nas ne prostituam mai mult ca nevestele noastre de cand am fost sodomizati a devenit o placere
0
0
Alinierea tuturor beneficiilor romanilor cu cele din statele membre UE. Punctul xxxxx ???
4
1
7 puncte de cacao
6
5
Ma uit la televizor si te amuzi cim tipa toate chivutele imbracate de la Comatex Textil ,tipa si urla cat le tine gura ca vor la GUVERNARE dar nu sa apere CAUZA CETEAnULUI ci sa-si umfle BIZUNARELE,sa-si schimbe STILUL si InFATISAREA sa devina STILATE.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614