REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

OFICIAL! Casa Soarelui face obiectul unei Hotărâri de Guvern: va fi cedată Consiliului Judeţean

OFICIAL! Casa Soarelui face obiectul unei Hotărâri de Guvern: va fi cedată Consiliului Judeţean

Replica API 17 aprilie 2018 | 00:20 236

Este oficial! Subiectul “Casa Soarelui” a intrat în dezbatere la Ministerul Sănătăţii, în vederea transmiterii acestui imobil destinat îngrijirilor palliative către Consiliul Judeţean Constanţa.

Ministerul Sănătăţii a publicat la secţiunea “Transparenţă decizională” Hotărârea de Guvern “privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța”. De la acest moment, cei interesaţi pot formula observaţii sau propuneri, iar după 10 zile hotărârea intră la vot în şedinţa de Guvern.

Amintim că din luna septembrie a anului 2017 pacienții cu afecțiuni oncologice aflați în stare terminală care primeau îngrijiri paliative în Centrul de Îngrijiri Paliative ”Casa Soarelui” au posibilitatea de a se adresa doar Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța, ceea ce conduce la supraaglomerarea Secției de Oncologie și la perturbarea acordării asistenței medicale de specialitate pacienților cu afecțiuni oncologice. Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța nu are în structura sa organizatorică un compartiment/serviciu de îngrijiri paliative; în tot județul Constanța nu există o entitate publică de îngrijiri paliative, iar singurul centru privat de îngrijiri paliative a fost închis.

Din acest motiv, Consiliul Judeţean a făcut demersuri pentru redeschiderea centrului „Casa Soarelui”: „Din momentul în care se emite hotărârea de guvern prin care va fi cedată această clădire către Consiliul Județean, iar noi o vom ceda la rândul nostru către Spitalul Județean pentru a face tratamentele paleative. Sunt cuprinse și cheltuielile în buget, dacă va fi nevoie de fonduri suplimentare, o să solicit votul consilierilor județeni pentru a aduce o modificare bugetului și pentru a suplimenta aceste sume”, declara în urmă cu câteva zile, referitor la acest subiect, preşedintele CJC Horia Ţuţuianu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata o fura si pe asta . Asta e schema
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614