REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

OFICIAL, despre Podul de la Agigea! De ce nu se mai lucrează la el

OFICIAL, despre Podul de la Agigea! De ce nu se mai lucrează la el

Replica API 12 august 2016 | 00:12 277

Renegociere şi restanţe

Renegociere şi restanţe

Sursa foto: monitorulcj.ro

Ministrul Transporturilor, Petru Sorin Buşe, a ajuns, joi, 11 august, într-o vizită la Constanţa, încercând, cu această ocazie, să evite o „confruntare” cu presa. Buşe a ajuns pe litoral cu trenul, un obiectiv al deplasării fiind Podul Agigea, unde a fost prezent şi Marin Dima, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Ulterior, ministrul a avut o întrevedere şi cu directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, dar nu numai.

Referitor la Podul Agigea, constănţeanul Marin Dima s-a limitat la a transmite presei, răspunzând astfel întrebărilor, că nu ştie ce se va întâmpla de la 1 septembrie. „Nu a fost depus de către constructor managemantul de trafic. Va fi depus săptămâna viitoare. Până atunci, nu ştim dacă va fi închis total sau parţial. Decizia va fi luată în funcţie de termenul dat de constructor. Dacă lucrările trebuie terminate până la 15 septembrie, atunci podul va fi închis total, dacă termenul e mai lung,atunci va fi parţial“, a declarat, pentru „Replica”, Marin Dima.

În prezent, pe podul de la Agigea se circulă cu restricţii, iar cozile de maşini sunt interminabile. Însă, după vizita de ieri, ministrul a oferit şi un comunicat de presă, în care nu a explicat ce se va petrece cu Podul de la Agigea, în schimb, a anunţat că există… rută ocolitoare! Şi, ca să fie cât mai evidentă aceasta, au fost montate indicatoare! „Participanţii la trafic au la dispoziţie o rută alternativă mai bine semnalizată pentru tranzitul între Autostrada A2/A4 Bucureşti – Constanţa şi sudul litoralului românesc, pe Podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, situat în Portul Constanţa. În zona Agigea, au fost amplasate panouri de informare şi dirijare a tranzitului în punctele cheie ale traseului. În plus faţă de aceste măsuri, şoferii au suportul Poliţiei Rutiere, care în zilele aglomerate ajută la decongestionarea traficului (…)”, se arată în comunicatul ministerului. Contactaţi de „Replica” de Constanţa, reprezentanţii Ministerului Transporturilor au lămurit şi alte aspecte, ca de exemplu „misterul” Podului de la Agigea (cel vechi), la care nu se mai lucrează.

Oficial, reprezentanţii ministerului au recunoscut că firma care reabilitează podul nu şi-a primit banii, dar că lucrurile au fost renegociate şi se speră la o reluare a activităţilor de punere în siguranţă a podului (înlocuirea ultimelor două hobane şi altele) cât mai curând. „Au fost probleme la contractul mai vechi. Au existat negocieri cu cei care reabilitează podul. Se renegociază posibilitatea reluării lucrărilor de reabilitare. Probabil vor începe aceste lucrări de la 1 septembrie”, a declarat Manuela Dumitru, reprezentant al Ministerului Transporturilor.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102