REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

OFICIAL Guvernul Orban are în PLAN înlocuirea alocațiilor pentru copii cu vouchere cu un SISTEM DE EXCLUDERE

OFICIAL Guvernul Orban are în PLAN înlocuirea alocațiilor pentru copii cu vouchere cu un SISTEM DE EXCLUDERE

Replica API 19 februarie 2020 | 09:10 259

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, marţi seară, că a ridicat problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copii, cunoscută fiind realitatea conform căreia de multe ori de banii respectivi beneficiază părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare copiilor. ”Se mai joacă şi la păcănele”, spune ministrul Muncii, afirmând că voucherele ar putea fi o soluţie, mai ales dacă nu ar putea fi folosite pentru cumpărarea de ţigări sau alcool sau dacă ar fi condiţionate de participarea la şcoală.

”Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie, dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului”, a scris, marţi seară, Violeta alexandru, pe Facebook.

Hungary's Orban lashes out at slow EU growth, 'sinister menaces' and George Soros

Aceasta a anunţat că a ridicat problema eficientizării sistemului actual de acordare a alocaţiilor.

”Da, am ridicat în discuţie ideea eficientizării sistemului actual. O soluţie ar putea fi voucherele. Cu un sistem de excludere (gen alcool, tutun, etc.), nu limitativ. Am putea gândi o legătură a sistemului de distribuţie cu şcoala, ca să încurajăm părinţii să vină mai des la şcoală. În alte state membre UE alocaţia de stat este fie condiţionată de veniturile părinţilor (Slovenia, Italia), fie de numărul de copii din familie (Franţa). Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniţă, pentru nou-născuţi, pentru baby-sitting etc”, a mai scris Alexandru.

Aceasta afirmă că nu vede altă soluţie de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o va lansa, la momentul oportun, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca e o suma atat de mica!!! Fiecare parinte stie cel mai bine de ce are nevoie copilul lui, nu statul!! Sa mareasca alocatiile odata, nu sa se gandeasca ei cum sa ne mai ingreuneze viata noua, parintilor!! Ca si asa ne e atat de greu sa ne crestem si un copil. Toata ziua ne cer bani la gradi pt cadouri la educatoare, ingrijitoare, ba ca vine Saptamana Altfel si dam bani pe activitati, ba ca e 1 si 8 martie, ba ca vine si Pastele, ba ca pt fondul grupei. De unde sa avem?!!
2
1
Singura voastra politica este cum sa faceti sa nu dati bani populatiei si sa umpleti buzunarele bancilor si multinationalelor. Atat. Hai repede jos cu voi
3
0
dar de marit nu va ganditi, nu?de ce?platiti impozite mai putin la vauchere?nu merge sa ne prostiti!
5
0
Cand eram la scoala toata alocatia o bagam la aparate , era o mizerie de bani nici nu aveai ce sa iti cumperi de ei, bine ca acum cu 3 alocatii castigi mai mult decat daca muncesti
1
1
Foarte bine, se mai inchid cateva carciumi pe la sate. Voucherele sa nu poata fi folosite decat la cumparat hrana si haine copii.
1
4
asta se dovedeste a fi cel mai prost guvern
6
2
In orice tara care nu are caracteristici bananiere, impozitul se retine la sursa sau se plateste anual pe baza unei declaratii, ca SUA, dar se plateste in tara unde se realizeaza. De asta marile corporatii aleg sedii in Irlanda, Lichtenstein, Cipru, Panama, unde sunt facilitati fiscale importante. Dupa cum spui tu, google sau Fb ar trebui sa plateasca impozit pe profit si in SUA. Ei, uite ca nu platesc, pentru ca factureaza din Irlanda.
1
1
sa se scada din impozit la unul dintre parinti, atunci vor fi interesati sa-si ia un loc de munca, sa nu fie platiti la negru, diaspora sa-si plateasca impozitele in tara etc.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102