REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

OFICIAL: prețurile din România VOR CREȘTE până la 1 august

OFICIAL: prețurile din România VOR CREȘTE până la 1 august

Replica API 29 iunie 2020 | 00:00 1136

Este anunț oficial. După ce ne-am confruntat cu stresul generat de restricțiile impuse în pandemie sau unii chiar cu pierderea locurilor de muncă, managerii din comerț vin și ei cu vești proaste. Prețurile vor crește în perioada următoare. Managerii chestionați de INS estimează pentru perioada iunie - august o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, o majorare moderată a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul, precum și o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul, conform Mediafax.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +86%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +53%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

Potrivit estimărilor din luna iunie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +6%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

Conform estimărilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere (sold conjunctural -16%), potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E nevoie ca romanii sa fie siliti sa plece la munca in strainatate,sa contribuie la cresterea PIB-ului din tarile respective. Simplu,Romania e condusa de ghiocei ticalosi,care fac tot ce li se cere de afara impotriva romanilor. Pe vremuri mai aveam si patrioti,azi avem doar vanzatori de tara dar si un popor de slugi din ce in ce mai decazute moral si chiar distantate social la propriu. Javrele pot dubla preturile,romanii raman cu muie PSD,prosti protestand doar cand li se sugereaza,nu cand trebuie ,pentru viata lor. Votati PDL vopsit,bravo prostime!
0
2
Nu exista nici un motiv sa creasca preturile. Din contra. Trebuiesc sa scada caci sute de mii de oameni au ramas fara serviciu, sau lucreaza de acasa pe salarii mai mici.
5
0
crestere artificiala asa sant obisnuiti ca sa creasca la cateva luni pretul la orice ftv n gura
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614