REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Oficialii discută cu băncile interesate de mutarea operațiunilor la Paris, după Brexit

Oficialii discută cu băncile interesate de mutarea operațiunilor la Paris, după Brexit

Replica API 30 mai 2017 | 00:00 301

Franța:

Franța:

Francois Villeroy de Galhau

Oficialii francezi au discuții serioase cu instituțiile financiare care caută să se mute din Londra, în condițiile în care Marea Britanie a decis să părăsească UE, a afirmat luni Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

"Avem contacte discrete, dar numeroase și serioase. Parisul are toate șansele să atragă băncile", a afirmat Villeroy, care este și șeful Autorității de supraveghere financiară și guvernatorul Băncii Centrale a Franței.

Și BaFin, autoritatea germană de supraveghere în domeniul financiar, a anunțat luna aceasta că discută cu o serie de instituții financiare care vor să obțină licențe în Germania după Brexit.

Raimund Roeseler, care supervizează reglementarea bancară, nu a precizat numărul exact al instituțiilor, dar a declarat că este un număr cu două cifre. Aceste instituții financiare își vor muta operațiunile la Frankfurt, a dat asigurări oficialul german.

Felix Hufeld, președintele BaFin, a adăugat că instituția discută cu aproape toate băncile importante, majoritatea intenționând să-și mute operațiunile în două sau trei centre din UE.

Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, BaFin a informat băncile interesate că nu vor accepta operațiuni de tip "căsuță poștală", iar instituțiile financiare vor trebui să introducă proceduri semnificative de management al riscurilor și de asemenea să aibă la Frankfurt o serie de directori.

Analiștii susțin că Uniunea Europeană ar putea transfera sediul Autorității Bancare Europene (EBA) de la Londra la Paris sau Frankfurt, după decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, în timp ce Banca Centrală Europeană va insista ca operațiunile de clearing în euro să se efectueze în interiorul zonei euro.

După ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit), multe capitale europene au anunțat măsuri pentru a atrage angajații din sectorul financiar britanic și a prelua rolul Londrei de centru financiar global.

Peste 40% din tranzacțiile valutare globale se desfășoară la Londra. Politicienii și directorii se laudă că în City of London se tranzacționează mai mulți dolari decât în New York și mai mulți euro decât în toată Uniunea Europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369