REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Oficialii italieni au comemorat un român decedat la locul de muncă; reprezentanţii României nu au dat doi bani

Oficialii italieni au comemorat un român decedat la locul de muncă; reprezentanţii României nu au dat doi bani

Replica API 17 aprilie 2018 | 22:46 233

Reprezentanții statului român nu au dat doi bani pe cazul românului mort sub dărâmături, în Italia, în urmă cu 11 zile, când un zid s-a prăbușit peste el. Incidentul fatal a avut loc pe un șantier, iar la procesiune au participat numersoase personalități din zona respectivă, mai puțin din partea Consulatului României. Gestul acesta i-a oripilat pe toți, români și italieni.

Pe data de 5 aprilie, tânărul Dragoș Petru Chiriac, care doar ce împlinise 35 de ani, se afla pe șantier din Calabria, o zonă sărăcăcioasă din sudul Italiei, acolo unde venise din Botoșani, probabil cea mai săracă zonă a României. Muncea acolo de patru ani, timp în care s/a făcut remarcat prin hărnicie și pricepere, fiind omul ”multifuncțional”. Câștigul nu era prea mare, raportat la volumul de muncă. Câștiga 1000 de euro pe lună, deși alți muncitori câștigau dublu. În timp ce lucra pentru extinderea falezei orașului, un zid s-a prăbușit peste el și peste alți doi colegi italieni. Din nefericire, Dragoș și încă un coleg și-au pierdut viața, în timp ce al treilea este în perfuzii și ventilat mecanic.

Potrivit cotidianului ”Gazeta Românească”, la procesiunea de comemorare organizată de sindicate a venit primarul și chiar guvernatorul regiunii Calabria. Dar niciun reprezentant al statului român, al cărui cetățean era Dragoș. ”Statul român nu are timp de poze, deși mult s-ar schimba percepția și imaginea în Italia dacă s-ar în astfel de ocazii grave, ar fi prezent și un oficial român. dar nici guvernatorul, nici oficialul nu pot aduce morții înapoi. Măcelul care se petrece zi de zi în Italia este înfiorător”, se arată în publicația citată.

Practic, tânărul de 35 de ani, plecat la muncă cinstită, a murit câștigând 1000 de euro pe lună, iar oficialii români ar fi trebuit să fie prezenți la comemorarea lui și a colegului său, pentru a conștientiza la ce risuri sunt supuși românii care muncesc în afara țării, pentru un trai mai bun. Conform ultimelor cifre disponibile publicate de Eurostat, România are, de departe, cea mai mare rată de accidente de muncă mortale din Europa. Țara noastră înregistrează cele mai multe accidente mortale la locul de muncă, raportat la numărul de salariaţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Natie de spurcaciuni asta suntem...
2
0
Oltenii au alta treaba. Vor sa scape de parnaie.
2
0
Reprezentantii Romaniei se poarta exact asa cum sunt ei ca structura psihologica personala. Miserupisti si atat.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614