REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Oil Terminal, bombardată cu procese de Broadhurst. Administratorul scandalagiu îşi cere leafa

Oil Terminal, bombardată cu procese de Broadhurst. Administratorul scandalagiu îşi cere leafa

Replica API 5 septembrie 2016 | 00:13 178

Război de gherilă

Război de gherilă

Oil Terminal SA continuă să fie bombardat de procese de către acţionarul Broadhurst Investments Ltd, chiar dacă toate sesizările de până acum ale off-shore-ului cipriot au fost respinse atât de oficialii ministeriali, cât şi de instanţe. De data aceasta, Broadhurst a dat în judecată societatea de stat constănţeană pentru a nu fi obligat să participe la majorarea capitalului social, dar şi pentru a cere indemnizaţiile care i s-ar datora reprezentantului său, deşi Curtea de Conturi le-a găsit a fi nelegale şi a dispus anularea acestora.

„Societatea Oil Terminal informează acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că acţionarul societăţii, Broadhurst Inv Ltd, a formulat o cerere de chemare în judecată prin care solicită anularea Hotărârii AGEA nr. 27/13.10.2015 prin care acţionarii au aprobat majorarea de capital social”, se arată într-un raport al Oil Terminal. Împotrivirea Broadhurst este de înţeles: dacă nu contribuie cu bani la majorarea capitalului social, participaţia la Oil Terminal i se diluează. Or, ca orice off-shore care se respectă, scopul este acela de a scoate bani din ţară, în nici un caz de a aduce. Broadhurst este cel mai puternic off shore din economia românească, de unde scoate zeci de milioane de euro pe an, obţinute de la zecile de societăţi de stat în care este acţionar. Pe de altă parte, „Oil Terminal informează acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că în data de 30.08.2016 a primit la sediul societăţii cererea de chemare în judecată formulată de administratorul Staar Rating SRL, cu număr de dosar 18250/212/2016, prin care acesta solicită obligarea pârâtei la plata indemnizaţiei fixe şi a indemnizaţiei variabile, precum şi a dobânzilor legale penalizatoare”.

Pretenţii de zeci de mii de lei

„Menţionăm că plata indemnizaţiilor a fost sistată către administratorul Staar Rating SRL ca urmare a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi a României, mai precis datorită nesemnării contractului de administrare şi neparticipării directe la şedinţă a dlui Dan Cristian Bărbulescu, reprezentantul desemnat de Staar Rating SRL”, se arată într-un alt raport al Oil Terminal.

Altfel spus, administratorul care o ține numai într-un scandal cu statul român pe marginea activității Oil Terminal cere să fie plătit deși nu a semnat contractul prin care îşi asumă mandatul de administrator și nici nu se prezintă la ședințele Consiliului de Administrație. Interesantă abordare de eludare a legii, cu atât mai mult cu cât există o decizie a Curții de Conturi în acest sens, în condițiile în care același Bărbulescu clamează mereu nerespectarea acelorași legi de către colegii săi din conducerea Oil Terminal. Ținând cont de faptul că indemnizația fixă a unui administrator la Oil Terminal este de circa 3.400 lei pe lună, la care se adaugă indemnizațiile variabile, precum și de anii de când Dan Cristian Bărbulescu este administrator la societatea de stat constănțeană, rezultă o sumă frumușică, de câteva zeci de mii de lei, pe care reprezentantul Broadhurst o cere acum în instanță.

Rocsana CIRSTEA

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/ministrul-grigorescu-i-a-cerut-demisia-lui-ciutureanu-de-la-oil-terminal-289103/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218