REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Oil Terminal Constanţa, în documentele FBI care cer extrădarea soţilor Nemeş, acuzaţi de o evaziune de 73 milioane de dolari

Oil Terminal Constanţa, în documentele FBI care cer extrădarea soţilor Nemeş, acuzaţi de o evaziune de 73 milioane de dolari

Replica API 22 martie 2014 | 00:00 401

Afaceriştii se ascundeau la secta Ramtha iar femeia este însărcinată

Afaceriştii se ascundeau la secta Ramtha iar femeia este însărcinată

Soţii Radu şi Diana Nemeş, de 39, respectiv 38 de ani, cercetaţi în mai multe mega-dosare de evaziune, alături de nume precum Sorin Blejnar (fostul şef ANAF), Codruţ Marta (fost şef de cabinet al lui Blejnar), pot deveni oricând eroii unui spectaculos film de acţiune. Soţii Nemeş au fost arestaţi săptămâna aceasta în orăşelul Yelm, din statul american Washington şi vor fi extrădaţi în România, unde sunt judecaţi pentru o evaziune fiscală uriaşă, de peste 73 milioane de dolari. Potrivit agentului special FBI Kyle McNeal, cel care s-a ocupat de caz, Radu şi Diana Nemeş au fost săltaţi dintr-o vilă aflată la câţiva kilometri distanţă de aşa zisă "şcoală de iluminare" sau "academie a minţii", în realitate o sectă, Ramtha, condusă de o femeie de 68 de ani, J.Z. Knight, care spune că este mesagera spiritului unui războinic care a trăit acum 35.000 de ani. Soţii Nemeş, care au derulat mare parte a afacerilor lor evazioniste prin Constanţa, au spălat banii furaţi din România prin Dubai şi au trimis apoi în SUA peste 10 milioane de dolari, în mai multe rânduri.

Radu şi Diana Nemeş se ascundeau în orăşelul cu doar 6.000 de locuitori din 2012, cu vize expirate, dar sperau să facă rost de o viză de tip E 2, destinată oamenilor de afaceri care deţin firme în SUA, după ce au cumpărat o mică vinărie din Yelm. Potrivit FBI, soţii Nemeş locuiau într-o vilă de lux şi sunt proprietarii mai multor afaceri, proprietăţi imobiliare de milioane de dolari, dar şi a unui lanţ de pizzerii din Seattle. Românii l-au angajat pe Greg Simmons, director de marketing al sectei Ramtha, să se ocupe de achiziţiile lor şi, se pare, au donat sume importante de bani "şcolii de iluminare". Interesant este că Ramtha are sucursală şi în România, deschis cu mulţi ani înainte ca soţii Nemeş să ajungă în SUA, deci este posibil ca aceştia să se fi cunoscut deja cu cei din conducerea sectei. Potrivit dailymail.co.uk, Diana Nemeş ar fi însărcinată, cei doi soţi mai având doi copii mici, de 8, respectiv 9 ani. În documentul înaintat de procurori şi FBI judecătorilor federali prin care se cere aprobarea extrădării soţilor Radu şi Diana Nemeş în România, se arată că, în perioada mai 2011- iulie 2012, firmele controlate de aceştia au vândut ilegal 990.000 tone de motorină, importată prin intermediul Oil Terminal Constanţa. Prin declararea nereală a tipului de combustibil vândut, Nemeş a prejudiciat bugetul de stat cu 53 milioane de euro, echivalentul a peste 73 milioane de dolari, se mai arată în documentul FBI.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218