REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oil Terminal îşi apără conductele cu sistem de monitorizare de la UTI

Oil Terminal îşi apără conductele cu sistem de monitorizare de la UTI

Replica API 4 aprilie 2013 | 00:00 189

A fost finalizată investiţia prin care compania petrolieră cu capital majoritar de stat, Oil Terminal, îşi pune la adăpost conductele. Este vorba despre sistemul de monitorizare a platformei portuare, depozitul port şi fascicolul de conducte ce se întinde pe 5 km.

"Este vorba de o investiţie care a fost demarată la începutul anului trecut, care s-a finalizat astăzi. Ea se referă la sistemul de monitorizare a platformei portuare, depozitul port şi fascicolul de conducte care face legătura dintre depozitul port şi depozitul 400, este vorba de vreo 5 km de conducte. Un obiectiv şi o investiţie foarte importantă din mai multe puncte de vedere, în primul rând pentru că ne asigură monitorizarea din punct de vedere al furturilor, împotriva incendiilor, accidentelor tehnice, eventuale poluări şi nu în ultimul rând aspectelor legate de terrorism" a declarat pentru "Replica", directorul Oil Terminal, Sorin Ciutureanu. Sistemul a fost proiectat într-o arhitectură modulară şi flexibilă, cu echipamente de specialitate, de nouă generaţie. Arhitectura sistemului este de tip centralizat, la un dispecerat local, cu posibilităţi de monitorizare la distanţă a acestei locaţii, de către personalul dispeceratului Oil Terminal din strada Caraiman, nr.2. Pentru supravegherea zonei Fascicul SP Port - SP Sud, s-a prevăzut un număr total de 11 camere video din care 8 camere sunt fixe de exterior cu obiectiv varifocal 5-50 mm, 2 camere mobile speed-dome şi o cameră mobilă de tip Pan/Tilt/Zoom (PTZ) cu iluminatoare IR incluse. Zonele perimetrale cu iluminare scăzută sau insuficientă, cum ar fi zona Sud, vor fi monitorizate cu camere video mobile de tip PTZ de exterior, cu funcţie day&night, echipate cu două sisteme de iluminare în infraroşu bazate pe LED-uri. "Valoarea investiţiei este de 2 milioane euro cu TVA, care cuprinde aparatura componetă a acestui sistem, instalarea şi punerea în funcţiune, include chiar şi înscrierea operatorilor care lucrează în dispeceratul Port, pentru că acesta are un dispecerat performant prin care se veghează asupra facilităţii portuare. Un alt punct de vedere asupra căruia aş vrea să insist este faptul că acest sistem de monitorizare este prevăzut ca obligativitate în normele activităţilor portuare", a mai adăugat, pentru "Replica", Sorin Ciutureanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102