REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Dum., 26 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6314
6.4° Constanța Duminică, 26 Martie 2023 Anul XX Nr. 6314

Oiță și patronul OSS Fighters încasează o căruță de bani de la CFR

Oiță și patronul OSS Fighters încasează o căruță de bani de la CFR

Andreea POPA 28 ianuarie 2023 | 00:00 2068

Contractul de pază de la CFR Constanța s-a scumpit cu mai bine de 10% de la încheierea sa, în august 2021, ultima oară printr-un act adițional încheiat recent, care duce valoarea înțelegerii de la 4,7 milioane lei cât era inițial, la peste 5,1 milioane lei, fără TVA. Beneficiari sunt controversatul afacerist Valentin Viorel Oiță și patronul OSS Fighters, neașteptați asociați în acest contract.

Oita si patronul OSS Fighters incaseaza o caruta de bani de la CFRValentin Viorel Oiță

CNCF CFR SA- Sucursala Regională CF Constanța a anunțat încheierea unui nou act adițional, pe 26 ianuarie 2023, la contractul de „Pază, protecție, ordine și control la obiective ale Sucursalei RCF Constanța“, încheiat pe 25 august 2021 și valabil 24 de luni.

Prin actul adițional, valoarea înțelegerii a crescut de la 4.786.300,8 lei, cât era inițial, la 5.145.582,8 lei, fără TVA. Motivarea CFR este ”actualizarea tarifelor lunare de pază, urmare a creșterii de la 01.01.2023 a salariului minim pe economie de la 2.550 lei, la 3.000 lei”.

Oita si patronul OSS Fighters incaseaza o caruta de bani de la CFR

Au băgat program și de 16 ore/zi pentru angajații lor

Câștigătoarele contractului sunt Save & Self Company Guard SRL și One Star Security SRL, ambele din Constanța, două firme de pază cunoscute pentru numeroasele înțelegeri semnate cu statul.

Save & Self Company Guard SRL este una dintre ultimele firme care mai merg bine pentru controversatul său patron, Valentin Viorel Bucur Oiță. Societatea de pază a raportat pentru 2021 afaceri de aproape 6,3 milioane lei și un profit net de peste 454.000 lei, cu 21 angajați, precum și datorii de 3,4 milioane lei.

Oita si patronul OSS Fighters incaseaza o caruta de bani de la CFRMarius Gheorghe

La rândul său, One Star Security SRL este controlată de Marius Gheorghe, cunoscut publicului larg pentru gala de kickboxing OSS Fighters pe care o organizează anual la Constanța, în colaborare cu municipalitatea. Firma a înregistrat în 2021 afaceri de 19,5 milioane lei și un profit net de 2,1 milioane lei, cu 267 angajați, precum și datorii de 7,4 milioane lei.

Revenind la contractul cu CFR Constanța, acesta presupune minim 14 posturi de pază lunare- șase permanente, șase în regim de 12 ore/zi și două posturi mobile. La un moment dat, companiile s-au gândit să scoată tot ce se putea din angajații lor, astfel încât au crescut timpul de muncă la 16 ore/zi, dar ulterior au revenit la programul mai uman, de 12 ore.

Oita si patronul OSS Fighters incaseaza o caruta de bani de la CFR

Angajați One Star Security, bătuți cu bestialitate pentru că își cereau banii

Domeniul serviciilor de pază din România este cunoscut, de altfel, pentru felul în care angajații sunt umiliți și abuzați, astfel încât este greu de crezut că Save & Self Company Guard SRL și One Star Security SRL fac excepție. One Star Security SRL a fost, de altfel, implicată recent în asemenea situații.

Mai mulți foști angajați care s-au dus la sediu pentru a-și cere salariile restante au fost bătuți cu bestialitate de agenții firmei, condamnați în primă instanță de Judecătoria Constanța, în octombrie 2022, la câte 1 an și 4 luni de închisoare.

Într-un alt caz, un agent de pază One Security Guard a murit, în decembrie 2021, după ce i s-a făcut rău la locul de muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dă-l dracu de jurnalism! Bani să iasă! Strânge strânge că se apropie băieții cu notele de plată! Știți cum era vorba bancului : Multa sănăt**e...
0
1
Cat va plătește ZIP pentru articolele astea ? În comparație cu One Star și Save and self, firma ZIP prinde aproape toate contractele cu statul în domeniul pazei și protecției pe Constanța. De ce nu vorbiți despre asta ? Ca ZIP este firma de casa a primăriei Constanța? Faceți cumva jurnalism preferințel ? Despre ZIP găsim doar articole în care prind un amarat care s-a dus sa culeagă niște fier vechi de prin șantierele păzite de ei și ii scoateți mari eroi.. ați făcut și articol despre femeia bătută de agenții ZIP in Tomis Mall acum o luna ?
5
2
Acesta firma nu era în prag de faliment? Sau le place turkish delight
3
0
s a scumpit biletele pe cfr, se circula in conditii de vai confort si marete intarzieri!
4
0
tipic romanesc!
3
1
"Watch out, we're mad" este un film din anul 1974, cu Bud Spencer si Terence Hill. Intr-un rol secundar, apare actorul spaniol Manuel de Blas. Este numit Paganini in film. Este un asasin cu chip impietrit si ochi de peste mort. Ce seamana acest Marius Gheorghe cu Paganini! Ia verificati!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
352410482840
5/49
21246111913
joker
36197331516