REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Oleniuc candidează ori la Primăria Mangalia, ori pentru un post de consilier

Oleniuc candidează ori la Primăria Mangalia, ori pentru un post de consilier

Replica API 6 iulie 2011 | 00:00 685

Sondaj: fostul liberal are 10%, Iorguş - 42%, Tusac - 20%

Sondaj: fostul liberal are 10%, Iorguş - 42%, Tusac - 20%

Campania electorală va fi una urâtă la Mangalia, este de părere Viorel Oleniuc, proaspăt "eliberat" din funcţia de consilier local, după ce a fost exclus din PNL. Chiar dacă se întrevăd lupte "neortodoxe", Oleniuc anunţă încă de pe acum că va candida, independent, rămâne să se decidă pentru ce anume: funcţia de primar ori pentru un post de consilier. Din câte spun sondajele - nu ale lui, ci ale PDL Mangalia, nu ar sta rău: 10%. Acelaşi sondaj îl indică, la momentul de faţă, favorit pe deputatul PDL Zanfir Iorguş, cu 42%, iar actualul primar al Mangaliei, pesedistul Claudiu Tusac - 20%. Cifrele au însă o marjă de eroare şi, fiind vorba despre o sondare a electoratului comandată de PDL, nu este exclus ca pedeliştii să fi "umblat" puţin pe la cifre înainte de a da de veste prin târg cam cum stau lucrurile. Deputatul Zanfir Iorguş nu a dorit să comenteze "zvonurile" privind acest sondaj, reluând o mai-veche temă: poate e sondajul PNL... Viorel Oleniuc, pe de altă parte, este convins că şi PDL şi PNL au făcut sondaje şi că cifrele "cam coincid".

Aşadar, după cum arată sondajul, potenţialii candidaţi pentru Primăria Mangalia, în 2012, vor fi cei mai-sus evocaţi, alţii care şi-ar dori "onoarea" având prea puţine procente: 2-3-4%. Tot ca o concluzie a sondajului, se mai poate spune că PNL nu are candidat, în ciuda faptului că preşedintele PNL Mangalia, Sorin Andrei declara că va exista unul; cel mai probabil însă se va merge pe formula unui candidat unic PSD-PNL, căci PC a anunţat deja că îşi "rezervă dreptul" de a merge în luptă cu Ion Mincă. Mai adăugăm că până în 2012 mai pot exista şi răsturnări de situaţie. Între timp, marşând pe posibilitatea ca Viorel Oleniuc să candideze, aşa cum spunea, independent, au existat câteva curiozităţi: de ce nu a contestat excluderea sa din PNL şi este sau nu "omul lui Iorguş"?

Reporter: Domnule Oleniuc, v-aţi pierdut calitatea de consilier întrucât aţi fost exclus din PNL. De ce nu aţi contestat această decizie? Alţi colegi de-ai dumneavoastră, din judeţ, aflaţi în situaţii similare, au contestat la partid, s-au adresat instanţei...

Viorel Oleniuc: În primul rând, din respect pentru colegii mei liberali din Biroul Permanent Judeţean, pe care i-am apreciat şi pe care îi apreciez în continuare ca oameni. Nu am dorit, sub nici o formă, să spălăm rufele în public pentru că nu meritau nici ei, poate nici eu. Al doilea motiv este acela că, evident, nu mă mai regăsesc în acest consiliu local, să ţin cu dinţii de funcţie, în momentul în care consiliul local arată cum arată, iar calitatea celor care sunt acolo majoritari au o calitate îndoielnică. Cu siguranţă motivul pentru care nu am depus nici un fel de contestaţie a fost respectul şi prietenia pe care o port colegilor mei din PNL.

Rep.: Spuneţi-ne, de unde eticheta "Oleniuc, omul lui Iorguş"?

V.O.: A fost singurul motiv pe care l-a fluturat vreo trei ani de zile Tusac, preluat şi de vreo doi colegi de-ai mei care nu mai aveau loc de mine în partid, pentru că altul nu au găsit. În momentul în care nu au găsit ce avantaje am avut eu de pe urma acestei, să-i zicem, bune colaborări cu fostul primar Iorguş, timp de 6 ani şi nu 12 ani cum tot aruncă domnul Tusac, au venit cu acest lucru. După cum ştiu colegii mei, eu nu mi-am negociat statutul de consilier, cum s-a mai întâmplat, pentru terenuri sau anumite servicii, contracte de colaborare sau ştiu-eu ce minuni, aşa că aruncă pe piaţă această aşa-zisă supunere faţă de Iorguş, care îmi spune mie ce să fac. Probabil că Iorguş mi-a spus în turul doi, acum trei ani, că e bine să-l susţin pe Tusac. Înseamnă că aşa trebuie să o luăm, dacă eu sunt omul lui Iorguş: l-am ascultat pe Iorguş să-l susţin pe Tusac în turul doi, da? Şi l-a bătut pe Iorguş. După aceea, tot el mi-a spus să ies din PNL pentru a intra în PDL. Nu am intrat şi nici nu am negociat intrarea aceasta şi se va adeveri că nici n-o să intru vreodată în PDL. Deci, toate minunăţiile acestea sunt nişte fumigene aruncate şi folosite, din păcate, şi de unii liberali din judeţ, care încearcă să-şi motiveze gestul de a mă exclude din partid.

Rep.: Ce veţi face, veţi candida la primărie sau vă mai gândiţi?

V.O.: Cu siguranţă mă mai gândesc. Vreau să respir puţin, după evenimentele acestea. Cu siguranţă în timpul iernii voi opta pentru o candidatură, ca independent (n.r.-de consilier sau pentru fotoliul de primar), pentru că am de încheiat o luptă.

Alexandra ANTON

Precizare: vezi video - mai multe declaraţii ale lui Viorel Oleniuc

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614