REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Olguța Vasilescu anunță o NOUĂ lege a pensiilor. Ce surpriză pregătește ministrul Muncii

Olguța Vasilescu anunță o NOUĂ lege a pensiilor. Ce surpriză pregătește ministrul Muncii

Replica API 11 august 2017 | 02:21 475

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată. De asemenea, ministrul Muncii a spus că vârsta de pensionare a femeilor care au peste trei copii va scădea. În ceea ce priveşte egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor, ministrul a declarat că acest lucru nu se va întâmpla.

"Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem... dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos...asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii si foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii. Avem de gand ca in perioada urmatoare sa facem o restructurare a ceea ce inseamna activitatea din toate institutiile care sunt in subordinea Ministerului Muncii, nu ma refer la faptul ca va trebui sa dam oameni afara, dar va trebui sa gandim altfel directiile respective", a declarat la România TV ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, o altă certitudine a programului de guvernare este reprezentată de scăderea vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, aceasta fiind o măsură de stimulare a natalităţii, scrie stirispesurse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Olputa vasileasca,cea mai tare ministresa!A pus ochii pe pensiile hodorogilor de 45 ani si cu o vechime de maxim 25 ani.So pe ei fato ca nu ai loc de ei prin birourile primariilor,pe la pol locala si alte institutii ale statului.Si asta ca reangajati in urma pensionarii.
5
0
asta de cind a venit la minister face si desface legi habar nu are stie cteva chicite di legislatie si atit da salarii si pensii de la ea din burta vai ce desteapta e lasa bre pe alti care se pricep nuvezi ca nu le ai face ca cu firmele cind vine inpozitul o desfiinteaza cind vine evaluarea face alta lege in dezbatere publica dati bre demisia si pleaca
3
0
dar daca investitia nu are profit? ai uitat FNI-ul? toti tipati acum ca au profit astia cu pensiile private de la pilonul II dar platesc vreo pesnsie ACUM? Sa-i vad cand vor trebui sa plateasca cum o sa dea bir cu fugitii!!
2
0
O s-o faca ciorba, ca si pe cea a salarizarii! HABARNISTA!
3
0
Mai muisto, te crezi asa desteapta de faci si desfaci pensiile cum vrei tu la mintea de de bagaboanta. Pentru cei care am muncit cate 40 de ani ce mata-n cur gandesti, ca pentru parlacacatii vostri si penalii de primari ati pus-o. La cacat fa.
4
0
Modificati legea, articol unic, pensia unica pentru toti romanii care au varsta de pensionare, fixa, 2000 euro pe luna !
9
0
fai vaca pulii o lege corecta a pensiilor trebuie sa se bazeze pe un cont unic de pensie al fiecarui salariat.banii ptr.pensie se duc in contul ala ,administratorul contului investeste banul omului si la final-adica la atingerea varstei de pensionare omul va avea in contul de pensie o suma de bani.banii aia poate pate sai toaxce odata sau sa aprimeasca pensie in fiecare luna.Cretinilor
7
1
cred ca nu aveti ce face prin minister si va faceti de lucru
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218