REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Olguţa Vasilescu: PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin OUG

Olguţa Vasilescu: PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin OUG

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1207

PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat, joi, deputatul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa conducerii partidului.

"Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, de la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură", a declarat Olguţa Vasilescu, scrie Agerpres.

Ea a adăugat că va fi depusă moţiune "pentru orice modificare, chiar şi cu o virgulă" a Legii pensiilor. "Orice virgulă vor schimba în Legea pensiilor publice, va fi atacată prin moţiune de cenzură", a dat ea asigurări.

Lia Olguţa Vasilescu nu a exclus ca moţiunea de cenzură să fie depusă în vara acestui an.

"Să nu-şi facă iluzii asupra faptului că ei vor veni în luna iulie, să zicem, să anunţe că nu vor face această majorare la pensii, gândindu-se desigur că în august trebuie să fie gata taloanele de pensii, deci că vor prelungi la nesfârşit până când Parlamentul va intra în vacanţă parlamentară, pentru că am decis că anul acesta, în perioada verii, se va lucra la Parlamentul României în sesiune extraordinară. Deci putem să depunem moţiune inclusiv în luna iulie sau în luna august", a explicat aceasta.

Ea a atras atenţia ministrului Muncii asupra faptului că nu a respectat prevederea referitoare la recalcularea tuturor pensiilor şi a cerut Guvernului să respecte legea.

"Atragem atenţia Ministerului Muncii asupra faptului că nici cealaltă prevedere din legislaţie, care prevede recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii, nu s-a respectat până în acest moment, în sensul că de la 1 ianuarie 2020 ar fi trebuit deja să înceapă recalcularea pe noua formulă a tuturor celor 5 milioane de persoane. Practic ne-am dat seama de la începutul anului că nu au de gând să aplice legea pensiilor, de moment ce n-au început deja recalcularea. (...) Cerem Guvernului României să respecte legea. Le-a cerut tuturor persoanelor vârstnice să respecte legea, în sensul că trebuie să stea izolate în casă, să nu-şi mai vadă rudele în această perioadă. E momentul ca şi ei să respecte legea în ceea ce priveşte persoanele vârstnice", a spus social-democrata.

Potrivit acesteia, "ratingul de ţară a scăzut şi fără vreo majorare la pensii", iar Guvernul poate găsi bani în condiţiile în care s-a împrumutat cu 15 miliarde de euro în doar şase luni.

"Guvernul PSD s-a împrumutat în trei ani cu suma de 17 miliarde de euro, iar Guvernul PNL în 6 luni de zile s-a împrumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară vreo autostradă nouă în România, nu s-au dat bani în plus pentru veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sănătate. (...) Noi am preluat fondul de pensii cu un deficit de 16 miliarde în 2016 (...). Noi l-am scăzut la 2 miliarde de lei. Cum acum ei nu sunt în stare să găsească suma de 10 miliarde pentru care statul a tot plătit-o ani de zile? (...) Acum a crescut deficitul României şi s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât ţările din jurul României. Acum să vii şi să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare inadmisibil", a menţionat social-democrata.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasati pensionari cu pensiile alea mari sau pe aia care pe langa pensie mai primesc si alti bani de la statul Roman si mariti pensiile acelor oameni care au vechime completa in munca si cu toate astea au pensii mai mici de 1000 de lei pentru ca daca mariti toate pensiile cu acelasi procent creste diferenta dintre pensiile mici si alea mari,diferenta care oricum nu se regaseste in nici o tara dim Uniunea Europeana.
3
0
Trei ani numai salarii si pensii la bugetari ati dezbatut. Nicio investitie. In rest furaciuni si coruptie. Si plangeti acum ca au venit cei "de dreapta" la guvernare. Ce ati exagerat voi si cea mai adus si virusul o sa fie dezastru economic. Mai bine veneati cu idei practice. Faceti ca liberalii si usreul cand erau in opozitie si nu aveau nimic concret. Erau doar contra.
1
0
si daca maresc pensiile cu 50 la suta prin OUG fai proasto? Mai depuneti motiune? PSD suge pula bineee
0
0
Sa vedem si aceasta minune,sau veti vota PNL-ul sa va mai taie si sa ramana neatinse cele speciala.
0
2
Ma ol putzo tu nici acum nu stii ca r ooomanii de aia nu VA U VOTAT IN MAI ..PENTRU CA VREATII SA MARITII PENSIILE CU 40 LA SUTA
4
0
Pe anularea pensiilor nesimtite.
2
1
Contractorii la program normal. CNE 85%.
1
1
Doar v-am pus ca sunt o curva proasta!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920