REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Olguța Vasilescu: Se confirmă că dosarul a fost instrumentat ilegal și mi s-a încălcat dreptul la apărare

Olguța Vasilescu: Se confirmă că dosarul a fost instrumentat ilegal și mi s-a încălcat dreptul la apărare

Replica API 16 decembrie 2016 | 02:08 248

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat joi, după ce Tribunalul București a decis să trimită pentru a doua oară la DNA dosarul în care este acuzată de fapte de corupție, că se confirmă decizia și motivarea primei instanțe: dosarul a fost instrumentat ilegal și i s-a încălcat dreptul la apărare.

"Tribunalul București întoarce, a doua oară, la DNA, dosarul meu. Se confirmă decizia și motivarea primei instanțe: dosarul a fost instrumentat ilegal și mi s-a încălcat dreptul la apărare! Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și judecătorilor care au sesizat abuzurile procurorilor și mi-au dat dreptate! Mai există o speranță pentru reclădirea încrederii în Justiție!", a scris Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Aceasta susține că dosarul său este unul politic, așa cum a fost și cel al lui Liviu Dragnea, iar procurorul care i l-a instrumentat este același care i-a făcut dosar lui Mircia Gutău. "Un dosar politic, așa cum a fost și cel al lui Liviu Dragnea, pocnește în instanță. Cu o mică mare diferență... Eu am avut noroc de judecători corecți și curajoși care nu se aflau în câmpul tactic... P.S. Poate ar trebui să mai fac precizarea că procurorul care a instrumentat dosarul meu este același care i-a fabricat dosarul și primarului Mircia Gutău. Și Gutău tocmai a câștigat la CEDO", a mai scris Vasilescu, pe pagina de socializare.

Decizia dată joi nu este definitivă, ci poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel București.

Tribunalul București a analizat pentru a două oară cererile și excepțiile ridicate de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în dosarul în care este acuzată de corupție.

Inițial, pe 7 octombrie, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul București a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar conține nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori, respectiv declarațiile date de trei martori în fața ofițerilor de poliție judiciară, deoarece aceștia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum și o declarație dată de denunțătorul Ionuț Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Ulterior, DNA a făcut contestație, admisă de Curtea de Apel București, instanță care a decis rejudecarea de către Tribunalul București a cererilor și excepțiilor ridicate de Olguța Vasilescu și ceilalți inculpați, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218