REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Olguţa Vasilescu: Varianta finală a Legii pensiilor va fi prezentată în Coaliție pe 1 octombrie 2017

Olguţa Vasilescu: Varianta finală a Legii pensiilor va fi prezentată în Coaliție pe 1 octombrie 2017

Replica API 20 septembrie 2017 | 00:58 363

Legea pensiilor va avea variantă finală la data de 1 octombrie, iar ulterior documentul va urma circuitul de avizare, a declarat, marți, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres.

"Noi trebuie să venim în fața Coaliției la 1 octombrie cu Legea pensiilor finalizată. Au fost trei variante la care noi am lucrat: una dintre ele strict pe Programul de guvernare, alta care presupune și anumite corecții, și o a treia care este o mixtură între cele două variante. La ora actuală, se fac calcule la Ministerul de Finanțe, împreună cu cei de la Casa Națională de Pensii. Urmează ca, după ce vom avea toate calculele financiare, ca să vedem și cât încape în anvelopă această lege, să venim cu varianta finală la data de 1 octombrie, după care va trebuie să reia circuitul, adică să fie adoptat ca și proiect de lege de către Guvern sau să se transmită mai departe Parlamentului, iar Parlamentul să o dezbată, să vină cu amendamente și în final să fie promulgată", a spus Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, pensiile din sistemul național, de la Casa Națională de Pensii, trebuie să crească, iar inechitățile trebuie să dispară la momentul la care se calculează această remunerație.

"Cu certitudine pensiile trebuie să crească și vorbim aici doar despre pensiile care sunt în sistemul național, deci la Casa Națională de Pensii. Nu vorbim aici despre pensiile speciale. Acolo este cu totul altă discuție, unde nu prea are legătură Ministerul Muncii, pentru că, după cum știți, există o casă sectorială de pensii — una este la MAI, alta la Ministerul Apărării. Noi ne-am axat pe varianta care ține de Casa Națională de Pensii. Ca și principii, exact cum scrie în Programul de guvernare, trebuie să crească punctul de pensie până în 2020, la 1.775 de lei. Asta înseamnă că pensiile automat vor crește toate", a subliniat Vasilescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Olguta o comunista securista ,escroaca,in fiecare zi anunta marirea pensiilor bugetarilor,nu spune nimic despre pensiile speciale,despre platile de peste 3000 lei pe luna revolutionarilor teroristi din 1989,nu spune nimic de socialul acordat a peste 8 mil.de romani lenesi care nu vor sa munceasca,nu spune nimic de cei 4 milioane de romani care muncesc in UE,aceata olguta si toate guvernele din 1989 si pana in prezent au furat romania ,JOS COMUNISMUL LUI ILIESCU ISARESCU PETRE ROMAN TARICEANU DRAGNEA SI MULTI ALTI TORTIONARI COMUNISTI
3
0
Saraca,cred ca nici ea nu mai stie ce rahat a mai mancat ieri pe la haznaua 3.Propun klingonianului premier sef sa o teleporteze inapoi pe planeta Oltenia.
6
0
Sa va ia dracu ca ati bulversat tot ce functiona si nu ati facut nimuc cu hotiile din sistem. Sa vedeti nebunie cand romanii vor trebui sa-si plateasca singuri contributiile. Voua vi se blocheaza sistemul de carduri de sanatate. Sa vedeti haos cu asigurarile!!
7
0
'' cu certitudine pensiile voastre nesimtite au crescut'' '' cu siguranta ce spui tu este minciuna cresc cu doi lei la noi si cu sute de milioane la voi'', unde este corectitudinea si credibilitatea voastra nemernicilor? Tu , cu amanti, soti, fosti soti pusi pe functii si salarii enorme iti permiti sa faci legi si sa gandesti pensiile noasatre, dispari cu manda al tau cu tot
8
0
Chiar nu mai ai credibilitate, Olguto, esti o mare mincinoasa, nu iti e rusine sa minti o tara intreaga?
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367