REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Olimpiade organizate cu medici și asistenți FORȚAȚI de împrejurări să facă voluntariat

Olimpiade organizate cu medici și asistenți FORȚAȚI de împrejurări să facă voluntariat

Replica API 19 februarie 2019 | 17:01 584

ISJ Constanța “se spală pe mâini”: a apelat la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei

ISJ Constanța “se spală pe mâini”: a apelat la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei

În mediul virtual au apărut reacţii cu privire la organizarea olimpiadelor sportului şcolar. Firefly Blue Wood postează pe pagina de Facebook următoarele: “Subiect de ştire. Încep olimpiadele şcolare la sport. Inspectoratul Şcolar nu asigură asistenţa medicală obligatorie la meciuri, în schimb cadrele medicale din şcoli, care nu sunt angajate ale ISJ, sunt obligate să vină la meciuri, fără să fie plătite, fără a avea un cadru legal de a fi acolo. O situaţie care este de ani de zile, deşi există o legislaţie în vigoare care spune că organizatorul trebuie să asigure asistenţă medicală”.

“Am trimis adresă la SPAS, astfel încât să putem asigura asistenţa medicală”

Inspectorul şcolar general, Gabriela Bucovală, a precizat că metodologiile privind organizarea olimpiadelor şcolare, inclusiv cele sportive, nu prevăd plata persoanelor implicate în desfăşurarea lor. De asemenea, Gabriela Bucovală a menţionat că olimpiadele sportului şcolar sunt asistate medical şi în acest an. Pentru aceasta s-a şi făcut adresă către Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa din cadrul Primăriei Constanţa. “Le-am trimis adresă astfel încât să putem asigura asistenţa medicală, aşa cum am făcut şi până acum cu medicii sau asistentele din unităţile şcolare respective. Medicii şi asistentele nu sunt angajaţii noştri, nu sunt angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Noi asigurăm arbitrajul cu profesorii noştri. Regulamentele de Organizare a Olimpiadelor Şcolare indiferent de disciplină nu prevăd plată pentru persoanele implicate, pentru că în organizare, dacă vorbim de o olimpiadă pe o anume disciplină, dacă vorbim să spun de limba română, avem implicaţi profesori şi informaticieni, pentru că vorbim de transferul subiectelor. Dacă vorbim de o olimpiadă, să spunem olimpiada de chimie, o olimpiadă care presupune şi o parte experimentală, atunci sunt implicaţi profesori, informaticieni şi laboranţi. Metodologiile sunt la fel pentru toate disciplinele, inclusiv pentru olimpiadele sportului şcolar, iar aceste metodologii nu prevăd plată pentru persoanele implicate”, a declarat inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală.

“Ce ştim noi să facem mai bine este să dezvoltăm elevii”

Întrebată dacă s-a pus vreun moment în discuţie plata celor implicaţi în desfăşurarea olimpiadelor, Gabriela Bucovală a răspuns: “Suntem cadre didactice şi ceea ce ştim noi să facem mai bine este să dezvoltăm elevii, să-i facem să crească, cel puţin majoritatea dintre noi aşa gândim, pentru că ne-am ales această meserie de cadre didactice şi eu cred că aşa este deontologic”.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate cadrele didactice sunt obligate sa participe cate 12-14 ore la aceste concursuri, supraveghere, corectare, contestatii, in nenumarate zile de sambata, fara a fi remunerate sau fara compensare cu zile libere.
4
0
desfiinteaza concursurile astea comuniste,gen olimpiade,concursuri,inca d la clasa pregatitoare sambata.Ai auzit ca asa ceva nu exista in alte tari?romanii vor sa scoata ochii ca au2-3 de participa la olimpiade pe cls.,dar restul de28 habar nu au sa citeasca.Ca pe vreamea lui Ceasca,la munca neplatita sambata.Iar profesorii aia nu te dau in judecata Buco vito ca le furi cele doua zile libere acordate prin lege:sambata&duminica?astea ca sa ia 2-3metodiste si 2-3profesori gradatie de merit,sa puna stigma pe restul"tu esti fraier,bai,nu ai diploma amicii isteti,ca asta",nu ai fost la olimpiada,et
4
0
E lasati..ca nu au volumul de munca din spitale,,iar unele cadre medicale sunt deprofesionalizate mult,,.
2
2
Prosti ci diploma sunt multi ,,ai draku de intilictuali.
0
2
va este frica de oamenii destepti . SA DISTRUGEM INVATAMANTUL . ce atatea olimpiade ?
1
1
Bucovala e o mare proasta. De fapt, cea mai mare proasta.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367