REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Olimpice: Doar un număr redus de sportivi refuză vaccinul anticovid, spune Comitetul olimpic american

Olimpice: Doar un număr redus de sportivi refuză vaccinul anticovid, spune Comitetul olimpic american

Replica API 21 octombrie 2021 | 00:00 457

Comitetul Olimpic şi Paralimpic American (USOPC) a informat marţi că decizia sa, ca toţi sportivii americani care vor participa la JO de iarnă din 2022 de la Beijing să fie vaccinaţi, s-a confruntat cu o oarecare opoziţie, însă există discuţii cu sportivii pentru a le fi prezentate beneficiile vaccinului anticovid, scrie Reuters, citată de Agerpres.

În încercarea de a crea un mediu sigur, USOPC a anunţat luna trecută că sportivii echipei SUA care vor concura la JO de iarnă trebuie să fie complet vaccinaţi.

''Răspunsul sportivilor a fost aşa cum ne aşteptam: cei mai mulţi au apreciat această politică, dar au existat şi voci care s-au opus vaccinării obligatorii'', a declarat Jonathan Finnoff, şeful Departamentului medical din cadrul USOPC.

Finnoff a precizat că cei care s-au opus ideii sunt ''o minoritate'' dar că există discuţii cu fiecare sportiv în parte pentru a le fi prezentate beneficiile acestui vaccin.

El a adăugat că pentru sportivii nevaccinaţi ar fi mai greu să treacă printr-o perioadă de carantină de 21 de zile, aşa cum impun autorităţile chineze celor care refuză să facă vaccinul antiCOVID-19, iar apoi să reia antrenamentele.

''Este o perioadă grea dar important este ca JO de iarnă de la Beijing să fie cât mai sigure pentru toţi cei implicaţi'', a punctat Finnoff.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la finele lui septembrie.

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o "bulă" sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei "dovezi a scutirii medicale".

Pe măsură ce situaţia epidemică evoluează - marcată atât de răspândirea variantelor Covid-19, cât şi de o acoperire vaccinală din ce în ce mai extinsă - opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

"Bula" olimpică - o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine - se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test Covid zilnic pentru "toţi participanţi la Jocuri", precum şi "pentru forţa de muncă" cu domiciliul în China.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218