REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Oltean: Avem un Guvern incapabil, de adolescenţi nematurizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă

Oltean: Avem un Guvern incapabil, de adolescenţi nematurizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă

Replica API 14 iunie 2014 | 00:00 209

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că în aceste zile s-a dovedit încă o dată că România are "un Guvern incapabil, care nu şi-a făcut temele, de adolescenţi nematurizaţi, lipsiţi de viziune, de experienţă".

"Zilele acestea au fost zile în care s-a dovedit încă o dată că avem un Guvern incapabil, un Guvern care nu şi-a făcut temele, în opinia mea, un Guvern de adolescenţi nematurizaţi, care sunt acompaniaţi de nişte adulţi care nu au reuşit să se impună în faţa lor şi în faţa ambiţiilor tinereşti ale acestora. I-am urmărit pe cel puţin doi dintre ei, pe ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi pe ministrul Finanţelor, Irina Petrescu, şi am avut un sentiment de jenă că aceştia sunt oamenii care coordonează două dintre cele mai importante ministere ale României, prin prestaţia lamentabilă în faţa presei, dar şi a delegaţilor FMI", a declarat Ioan Oltean, conform Mediafax.

Liderul PDL s-a referit apoi la declaraţiile ministrului Finanţelor, Irina Petrescu, potrivit cărora obiectivul zero al său şi al Guvernului este introducerea din 1 iulie a deducerii contribuţiilor sociale cu cinci puncte procentuale. "A fost nu numai obiectivul ministrului Finanţelor, ci al Guvernului Ponta. De o lună nu s-a vorbit decât că, de la 1 iulie, acest obiectiv va fi transpus în practică. Toată lumea l-a aşteptat, pentru că e o măsură obiectivă, necesară, pe care o aşteaptă toată societatea oamenilor de afaceri, o măsură pe care şi opoziţia ar fi susţinut-o fără niciun fel de reţinere", a spus Oltean. Potrivit acestuia, PDL are un proiect de lege depus de mai bine de un an în Parlament prin care se cere, între altele, reducerea CAS.

"Liberalii susţin şi ei acelaşi lucru, dar iată că FMI a constatat că Guvernul nu a pregătit sub nicio formă implementarea de la 1 iulie a acestei măsuri pentru că reducerea contribuţiilor sociale înseamnă producerea, până la sfârşitul anului, pe şase luni, a unui minus de 2,6 miliarde de lei, ceea ce nu este puţin având în vedere că FMI militează pentru menţinerea deficitului de 2,2% pe acest an. Guvernul nu a prezentat nici un fel de măsură compensatorie, care ar fi însemnat fie taxe şi impozite noi, fie diminuarea cheltuielilor din alte domenii", a adăugat Ioan Oltean, conform Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614