REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Omenirea va devia un asteroid! România va lua parte la acțiune

Omenirea va devia un asteroid! România va lua parte la acțiune

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 1078

Omenirea va devia un asteroid, luni, 26 septembrie, în cadrul unei misiuni spațiale internaționale. România este unul dintre actorii care contribuie la componenta europeană a acestei misiuni, iar Agenția Spațială Română invită publicul să urmărească în direct, online, operațiunea.

Concret, o sondă spațială se va ciocni controlat de un asteroid, într-un prim efort internațional de deviere a traiectoriei sale, pentru a testa capacitatea omenirii de a se proteja astfel de aceste mici corpuri cerești. Acest pas este parte a misiunii internaționale cu două componente, cea americană, DART, care va impacta satelitul asteroidului, luni, în condiții care nu prezintă nici un risc pentru Terra, și cea europeană, HERA, care va observa dacă devierea a fost sau nu reușită și cu ce modificări pe suprafața micii planete, precizează Agenția Spațială Română, într-un comunicat. Practic, tot ce va vedea satelitul și felul în care sunt interpretate datele pentru a se ghida spre destinație va depinde de tehnologia românească, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un asteroid pe bune sa ne bubuie si sa ne linisteasca de tot!
0
0
Toti de sub mine sunt pularai alienati.Am zis.Asa sa ne ajute D-zeu.
1
1
Futu-ti gura ma-tii de pr0stul satului! Ne vorbesti despre politica si teorii ale conspiratiei, dar nu ai habar cum se folosesc semnele de punctuatie? Pune dracului burta pe carte, ca alienatii ca tine nu ar fi trebuit sa fie lasati sa voteze. Ai citit codul penal? Of, Doamne! Of, Doamne! Greu la deal cu boii mici. Haideti sa ne rugam pentru un miracol, sa ramana Barbu fara drept de vot. Ar avea toata lumea de castigat. E suparat ca nu-i mai ajunge alocatia. Am impresia ca voi v-ati vaccinat si tot repetati aceleasi baliverne cu pandemia si mastile pizdii. S-a terminat! Gata! Depasiti momentul
10
0
A fost cam greu cu gasitul de aparate de oxigen si masti sigure cu ocazia pandemiei .E cam greu cu preturile aranjate de diverse retele care tin omenirea in saracie. Sa credem ca vom putea evita un asteroid si mai mult decat atat,Romania podurilor prabusite si a gropilor in sosele sa participe cu succes la asta? Vom trage cu laserul din WC-ul din fundul curtii?
0
0
Agentia Spatiala Romana? Ba,voi sunteti in delir? Mai mult ca sigur ca Romania va plati citeva zeci de milioane pentru lovitura de berbec.
0
0
n-avem paine, n-avem unt, dar avem cosmonaut. saracu' si-al dracu'
0
0
Cum o sa il devieze Romania? O sa ii dea spaga ca sa isi schimbe traiectoria? UE PNL!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108