REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

OMS deschide calea spre utilizarea extinsă a măştilor

OMS deschide calea spre utilizarea extinsă a măştilor

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1332

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că măştile chirurgicale trebuie să fie rezervate personalului medical, dar a deschis calea spre utilizarea extinsă a măştilor, chiar artizanale, de către marele public cu scopul de a limita propagarea noului coronavirus, informează Reuters.

Un înalt responsabil OMS a declarat presei că transmiterea pe cale aeriană a virusului ar putea să fi afectat peste un milion de persoane în lume şi ucis 50.000 de persoane de la înregistrarea primelor cazuri în decembrie în China.

Dar principalul vector de transmisie îl constituie persoanele bolnave care tuşesc, strănută, îşi suflă nasul şi contaminează suprafeţe şi alte persoane.

"Trebuie să rezervăm măştile medicale şi chirurgicale persoanelor din prima linie. Dar ideea de a utiliza măşti care protejează căile respiratorii şi gura pentru a împiedica tusea sau răsuflarea să răspândească boala în mediul înconjurător şi spre alţii nu este o idee rea în sine", a spus medicul Mike Ryan, expert OMS în situaţii de urgenţă, în cursul unei conferinţe de presă.

În SUA, Anthony Fauci, medic şi director al Institutului naţional pentru bolile alergice şi infecţioase, responsabil de coordonarea luptei împotriva COVID-19, a declarat vineri că americanii ar trebui să-şi acopere gura şi nasul în timpul ieşirii lor în public, dar că ei trebuie să rămână în izolare cât mai mult posibil.

În Franţa, Jerome Salomon, director general în Ministerul Sănătăţii, a apreciat la rândul său că "noţiunea de acces general la o mască în publicul larg sau alternativ poate fi încurajată", subliniind totuşi că aceste măşti nu înlocuiesc "gesturile bariere" care sunt spălarea frecventă a mâinilor şi distanţarea socială.

O poziţie împărtăşită de Mike Ryan de la OMS, care a recunoscut existenţa unei dezbateri "foarte importante şi sănătoase" asupra generalizării purtării măştilor.

"Aceasta poate avea loc în circumstanţe în care utilizarea măştilor - fie că sunt făcute acasă sau fabricate din pânză la scara unei comunităţi - poate participa la răspunsul global şi complet faţă de această maladie", a spus el, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe siteul Institutului National de Sanatate Publica, sectiunea covid, legislatie puteti vedea un document penibil elaborat de un domn de la Tg Mures.Emintenta cenusie a reglementat ca nu e obligatoriu sa se poarte masti in laborator, ca sa nu ceara personalul probabil si sa nu isi puna angajatii halatele unii peste ceilalti cd pleaca din laborator. Penibil.Aceste indicatii sunt penibile in lupta cu coronavirus.
4
0
Sunt consternat de gradul de incompetenta al conducatorilor OMS care erau impotriva folosirii mastilor la incepul izbucnirii pandemiei....cand era logic de simplu pt oricine ca aceste masti pot contribui substantial la limitarea raspandirii virusului Plus ca inca de la inceputul campniilor de dezinfectie a strazilor trebuiau folosite si mijloace aeriene.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367